Karolis parašė laišką, adresuotą Ispanijos futbolo rinktinei ir visai ispanų tautai. Šiame laiške jis ragino futbolininkus ir visus kitus nustoti verkšlenti dėl stadiono žolės ir ruoštis iškovoti pergalę tokioje aikštėje, kokia ji yra.

Savo ruožtu, Karolis pažadėjo „su kiekvienu netikėtu sniegu, iškritusiu Ispanijoje akis išsprogdinus stebėtis, kaip tokioje modernioje ir išsivysčiusioje šalyje nustoja veikti oro uostai, keliuose susidaro automobilių kamščiai ir beveik skelbiama nepaprastoji padėtis. Nes mums sniegas – įprastas ir negąsdinantis reiškinys. Taip kaip jums žalia žolė kovo mėnesį“.

Jis taip pat pabrėžė, kad nors Lietuvoje stadionai ir prasti, tačiau mūsų šaliai žymiai geriau sekasi kapanotis iš ekonominės krizės.

Šis Karolio laiškas dėl savo aktualumo ir taiklumo susilaukė plačios diskusijos ir labai daug teigiamų įvertinimų - net 1690, o „Facebook“ socialiniame tinkle šiuo laišku pasidalino virš 5 tūkst. DELFI PILIEČIO skaitytojų.

„Šiuo savo laišku norėjau paskatinti tautiečiui mąstyti pozityviau. Juk mes mėgstame nuolat verkšlenti, kad viskas Lietuvoje yra blogai, bet gal vertėtų į kiekvieną situaciją pažiūrėti iš kitos pusės? Taip, su stadionu Lietuvoje yra problema, bet to „negatyvo“ buvo per daug. Kiek esu keliavęs užsienyje, nuomonė apie Lietuvą nėra tokia ir bloga, kokią kartais norima pateikti. Lietuva galėtų panaudoti kiekvieną tokį atvejį savo naudai“, - įsitikinęs Karolis.

Kaip pavyzdį jis pateikė Boratą, kuris išgarsino Kazachstaną visame pasaulyje. Pasak Karolio, Kazachstanas į šį personažą galėjo pažiūrėti su humoru ir panaudoti jį savo šalies užsienyje garsinimu.

„Į DELFI savo pamąstymus siunčiau dėl to, kad šis portalas turi didžiausią auditoriją. Manau, bet kokia skaitytojų iniciatyva, kai jie rašo savo mintis, yra tik mūsų žiniasklaidos pagyvinimas, tad labai palaikau panašius projektus. Žadu rašyti ir toliau“, - sako Karolis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją