Prisiminkime statistiką: rinkome (t.y. jas mums nešė į mūsų pašto dėžutes) reklamines šiukšles nuo 2010 kovo 1 iki 2011 kovo 1 dienos. Vilniaus mieste yra apie 200 tūkstančių tvarkingų gyventojų gaunamųjų pašto dėžučių. Taigi vilniečiai per metus atrado jau 1,36 mln. kilogramų (1360 tonų) popieriaus, kiekvienas po 6,8 kg.

Įsivaizduokit – yra tendencijos!

Ir toliau lyderiu išlieka „Rimi“ tinklas, prieš metus jam nedaug tetrūko iki 2 kg, dabar gi – Rimi pagaliau kirto tą liniją ir padovanojo 2,1 kg popieriaus 59 reklaminių laikraštukų su akcijomis pavidalu. „Iki“ tokiais pat tempais, tik jų laikraštukai mažiau sveria: 52 vnt. ir 1,2 kg. Sveikinam!

Jeigu praeitais metais ryškūs buvo tik 2 lyderiai, o kiti išsibarstę kas sau, tai 2010-ieji metai pasižymėjo stebėtinu pastovumu ir atkaklumu. JYSK užbombardavo siųsdamas kas antrą savaitę ir užmėtė 0,5 kg. Sveikiname laimėjus trečią vietą! Trys lyderiai okupavo 56 proc. viso pašto dėžučių turinio.

Ryški tendencija – vis daugiau atkeliauja nuplėšiamų maisto nuolaidų kuponėlių išklotinių: „CanCan pizza“, „Hesburger“, „Charlie“, „Kadpėdėlė“, „Carskoe selo“, „La Crepe“, „Čili pica“ ir „Čili kaimas“, „Forto dvaras“, „Selyčia EuroPub“. Kai kurie jų dėl to, jog yra šalia namų, matyt kitų rajonų gyventojai gauna irgi artimiausių picerijų ir kitų nebrangių kavinių pasiūlymus užkąsti su nuolaida.

Politikai (labai tikėjomės antplūdžio) nenustebino, tiksliau nustebino pasyvumu. Apart vieno ryškaus juodųjų viešųjų ryšių „gesto“ (pamenat, lapelis su profiliu ir anfasu kaip nusikaltėlius išdėstytomis politikų fizionomijomis?) – nėra ką ir prisimint...

Taigi, 2010 metų dešimtukas (mažėjančia tvarka): „Rimi“, „Iki“, „Jysk“, „Takko“, „Moki-Veži“, „Thomas Philipps“, „TOPO centras“, „EURO vaistinė“, „Maxima“, „Deichmann“, „Dormeo“, „Pasidaryk pats“, „Senukai“, „Elektro Markt“, „Ogmina“, „Avitela“, „PC BIG“ ir kt. Gavosi septynioliktukas...

Jeigu 2011 metai bus geri, tai ir šiukšlių (reklaminių) nepritrūksime!?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojų nuomonė!