Sakykim žmogus gyvena Vytenio g., jo paštas yra Algirdo g., o jam priskirtas „Snoro“ banko bankomatas yra Vienuolio gatvėje. Ar tai nemenki atstumai neįgaliajam? Iš tiesų keistas sprendimas, apsunkinantis garbaus amžiaus žmogui ir taip nelengvą gyvenimą. Ir dar per patį slidumą, kai gatvės beveik nevalomos.

Tie, kurie gauna šalpos pensijas, dažniausiai yra sunkiai vaikštantys, nevaikštantys, nekalbantys, nevaldantys rankų. Už juos pagal įgaliojimus pensijas atsiima artimieji. Jei įgaliojime nustatyta, kad pensiją galima atsiimti tik pašte, banko skyriuje ji tikrai nebus išmokėta, nors įgaliojime pažymėta, kad įgaliotasis turi teisę atstovauti įgaliotojo interesus su visais fiziniais ir juridiniais asmenimis ir visose įmonėse, įstaigose ir organizacijose. Bankai užsimerkia ir pavirsta ne juridiniais asmenimis, ne įmonėmis, ne įstaigomis ir ne organizacijomis.

Trumpai tariant, Vilniaus miesto savivaldybė švenčių proga gražia kultūringa forma atėmė iš žmonių paskutinį kąsnį. Kai kam galbūt net vienintelį, jei žmogus gauna tik socialinę pensiją ir ją atsiimdavo tik pašte. Sakysite, kad yra galimybė pinigus pervesti į banko sąskaitą. Deja, ne visi garbaus amžiaus žmonės, tokia galimybe pasinaudoję, sugeba elgtis su banko kortele: dėl užmaršumo gali ją pamesti, palikti bankomate, užmiršti reikalingą banko kodą ir t.t. Be to, likus kelioms dienoms iki švenčių, net išsiaiškinti „Snoro“ banke visų tų problemų neįmanoma, nes paprasčiausiai išjungtas centrinės banko būstinės telefonas, o savivaldybės valdininkai nieko negali paaiškinti.

Įdomu, kas davė „genialų“ nurodymą skirti tokią „šventinę dovanėlę“ pensininkams, kurios tikslas – tik sukiršinti žmones, kad jie keiksnotų valdžią, piktintųsi valdininkais ir net pačiu Ministru pirmininku. Ar neprikišo prie šio reikalo nagų kokie nors užsislaptinę jedinstvininkai (niekur jie nedingo!), puikiai sugebantys manipuliuoti žmonių emocijomis, kurios dažnai pasitelkiamos sukurstyti minią daužyti langus. Juk artėja kitų metų sausio 16 d. numatytas mitingas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!