Pirma, pažemintas Kinijos miestas ŠANCHAJUS, nes tuo vardu pavadintas vargingų vaizdų rinkinys, esantis ne Vilniaus rajone, ne Nemenčinėje, bet pačiame miesto centre (?). Antra, graikiškas žodis „rapsodija“ yra instrumentinė arba orkestrinė fantazija liaudies dainų ir šokių temomis. Trečia, ne Ieva Meilutė - Svinkūnienė, bet pats fotografijų autorius, viešai paskelbęs vieną A4 formato puslapį iškabinto teksto, sudarkė valstybinę lietuvių kalbą mažiausiai penkis ar šešis kartus.

Komentuodamas savo nekvalifikuotas idėjas sostinės plėtros ir modernėjimo srityje, rodydamas ne vieno kvartalo (neparašyto, kurio), bet ir Kalvarijų turgaus, ir šalia esančių namų, ir plaukimo baseino prie Sporto rūmų vaizdus, savo pasirašytame tekste prikaišiojo žargoninių žodžių, svetimybių, nesuprantamų išsireiškimų. Pavyzdžiui, kas yra tie „mendžmeikeriai“? Ar vis dar žiūrima „iš ofisų langų“? Ką reiškia „neuždubasintas“ Vilniaus rajonas? Paklaustas, jis nė pats nežinojo, ką reiškia „Everbedy“, bet teksto pabaigoje mini „everbediškiau“...

Vaizdinės agitacijos „viršūnė“ pasiekta rodant dalį paprasčiausio medinio namelio fasado, ant kurio pritvirtintas „amžinai gyvo“ V.LENINO bareljefas. Nejaugi nei A.Strumila, nei gerbiamieji parodos rengėjai iš Lietuvos žurnalistų sąjungos, nežino, kad yra toks GRŪTO sovietinių skulptūrų muziejus Druskininkuose? Ir kad tenai laisvai galima tą nuotrauką rodyti? Berods yra ir Lietuvos Respublikos įstatymas, draudžiantis viešai rodyti sovietinės santvarkos ženklus.

Mėgdžiojant valstybinės kalbos svetimybes, darkalus, buvo bandyta net sostinės Gedimino prospektą kelioms dienoms vadinti BRODU... Juk tai buvęs grupelės jaunuolių žargonas. Sostinės Taurakalnyje, buvusių profsąjungų rūmuose, buvusio kinoteatro patalpose, nelietuvišką muziką bumčikuoja klubas „MULEN RUŽAS“. UAB „Neolitas“ Kaune 2003 m. išleido solidžią, apie 890 puslapių enciklopediją „Kas yra K A S Vilniaus apskrityje 2003“... Bet juk tai, ką pabraukiau, yra prancūziškos kinokomedijos pavadinimas. O toje enciklopedijoje – žymūs, nusipelnę apskrities žmonės. Kiek galima kvailioti, nesaugant gimtosios lietuvių kalbos – lietuvių tautiškumo pagrindo?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!