Ankstų ketvirtadienio rytą, apie 4 valandą, prie tradicinės fanų išvykimo vietos (Pilies „IKI“) jau buriuojasi pirmieji, patys nekantriausi, fanai. Oras pasitaiko nekoks, taigi visi bando susisprausti po mažu stogeliu. Visi linksmai sulaukiam autobuso, o autobusas atrodo prabangiai, dviejų aukštų, su visais patogumais. Susėdus į autobusą, suskaičiuojami 64 žaliai - balti fanai, kurių tikslas - Gdynė.

5.00 autobusas pajuda iš Kauno, iki Gdynės truputį daugiau nei 500 kilometrų. Tačiau kelias tikrai neprailgs tokioje puikioje kompanijoje. Autobuse skamba juokas bei įvairūs pokštai, kurie nenutyla iki pat kelionės pabaigos. Turime ir du žmonės, kuriems tai yra jubiliejines kelionės, 50 – oji ir 150– oji. Taip pat neapsieinama ir be skanduočių bei dainų, kuriomis taip pat bandoma pakelti visiems nuotaiką dar labiau. Viena iš populiariausių dainų tampa „Margarita, Margarita“, kurią labai dažnai užtraukia autobuso gale sėdinti kompanija. Surengiamas ir totalizatorius, kurio metu galima spėti, kokiu taškų skirtumu laimės „Žalgiris“. Prizinis fondas - 64 litai. Kaip paaiškėja vėliau, nugalėtojo neatsiranda.

Gdynė pasiekiama apie 16 valandą Lietuvos laiku. Autobusui sustojus aikštelėje prie arenos, visi skubame į vietinį prekybos centrą „Real“, kuriame perkame lauktuvių į namus, užkandame. Grupelė fanų nusprendžia aplankyti Sopotą ir iškeliauja ten traukiniu. Kadangi iki mačo lieka dar beveik 3 valandos, tai dalis žmonių lieka autobuse ir ten linksmai praleidžia laiką, likusi iki rungtynių. Link arenos patraukiame iki mačo pradžios likus valandai, kad galėtume patogiai įsitaisyti tribūnoje.

Prieš pat rungtynės arenoje pasirodė ir pastiprinimas iš Kauno bei tie, kurie buvo Sopote. Prie mūsų prisijungia ir grupelė Sopoto fanų. Taigi mūsų tribūnoje tikrai labai nemažas skaičius, 120 žaliai baltų fanų. Palaikymas gan neblogas, tačiau galima jį buvo sukurt ir geresnį, tačiau, nuovargis ir sunki kelionė irgi daro savo.

„Žalgiriui“ šio rungtynės pasitaikė sunkokos, tačiau pabaigoje buvo išspręstos visos problemos. Kauno „Žalgiris“, laimėjęs šias rungtynės, beveik užsitikrino vietą Eurolygos TOP16 varžybose. Po mačo visi draugiškai pasitinkame komandą, jie dėkoja mums už puikų palaikymą, mes savo ruožtu jiems dėkojame už puikią pergalę. Pasveikiname Mantą Kalnietį tapus tėvu. Prie komandos autobuso dar kartą surengiame „šventę“. Išlydėjus komandos autobusą dainomis bei skanduotėmis, patraukiame link savo autobuso. Iki mūsų pajudėjimo link Kauno lieka dar beveik valanda. Dar autobusui nepajudėjus, pradedame švęsti pergalę su Sopoto fanais, padovanojame jiems mažą dovanėlę.

00.30 pajudame link Kauno, į autobusą priimame ir Sopoto fanus, kuriuos pavėžėsime iki jų miesto. Jie mus pamokė ir keletos dainų, kurias paprašo atlikti per artimiausią dvikovą su didžiausiais „Žalgirio“ priešais iš Vilniaus. Pergalės šventimas tęsiasi iki pat ryto. Tačiau dalis žmonių, nuovargio nukamuoti, pasineria į sapnų karalystę. Bet stipriausi lieka ir jie švenčia pergalę kaip pridera, ir kaip mes mokame jas švęsti. Karts nuo karto užtraukiamos ir skanduotės bei dainos. Iki pat ryto netyla kai kurių keliauninkų balsai bei pokštai. Prasideda netgi Nerijaus Kesmino rungtynių komentavimo pusvalandis. Kaunas pasiekiamas maždaug 10 valanda ryto. Grįžtame ten, kur kelionė ir prasidėjo. Visi linksmi bei patenkinti susirenka savo daiktus, ir patraukia link namų, užtarnauto poilsio.

Dėkojame visiems keliavusiems kartu, manau, ši kelionė tikrai išliks jūsų atmintyje ilgam.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją