Šiaulių Saulės laikrodis ir žinomo skulptoriaus Stanislovo Kuzmos paauksuota, bronza padabinta beveik keturių metrų aukščio skulptūra „Šaulys“ neabejotinai yra žinoma ir vertinama ne tik šiauliečių, bet ir visos Lietuvos gyventojų. O štai Telšių „Žemaitijos legendos“ – palyginti neseniai – 2008 m. pastatytas paminklas, kurio autorius – Romualdas Kvintas, vaizduoja vaikus ant nugaros nešančią mešką. Pirmasis meškiukas skirtas menininkams, kūrėjams. Antroji skulptūra simbolizuoja sauganti, puoselėjanti savo tautą žmogų. Trečioji – tai žmogus gebantis rasti sprendimą net kebliausioje situacijoje.

Per šiuos keletą metų mamą - mešką spėjo pamėgti telšiškiai, tiek vaikai, tiek suaugusieji, kurie tiki, kad patrynus meškos nosį išsipildys jų norai.

Vilniuje iš trijų savivaldybės pasiūlytų potencialių simbolių daugiausia skaitytojų balsų sulaukė Trijų kryžių paminklas, Kaune – Laisvės alėjos fontanas, Marijampolėje – Meilės tiltelis, Utenoje – Dauniškio parko pontoninis lieptas ir kt.

Skaitytojai balsuodami už miesto simbolį turi galimybę siūlyti ir savo variantą. Labai nemaža dalis balsavusių Vilniaus simboliu norėtų matyti Geležinį vilką – paminklą, kuris dar nepastatytas. O štai Gedimino bokštas daugeliui skaitytojų jau neabejotinai yra Vilniaus simbolis, tačiau juk Vilniaus, kaip ir visų kitų mūsų miestų simbolių, gali būti ir daugiau. Taigi skaitytojai mano, kad Vilniaus simboliu galėtų būti ir Užupio Angelas, TV bokštas, o kai kuriems skaitytojams Vilnių simbolizuoja Žaliojo tilto tarybinės skulptūros.

O kauniečiai simboliu norėtų matyti ne tik Pažaislio vienuolyną, Kauno pilį, tačiau ir funikulierių, zoologijos sodą ir t.t. Klaipėdos miesto simboliu kai kurie skaitytojai siūlo paskelbti Anikės skulptūrą, burlaivį, Marijampolės – traukinių stotį, paminklą tautai ir kalbai. Panevėžiečiai miesto simboliu norėtų pavadintų Senvagę, vieną gražiausių miesto vietų, tačiau tai gamtos, o ne žmogaus kūrinys. Nemažai pasisako ir už Vėžio skulptūrą Senvagėje.

Uteniškiai mano, kad be pasiūlytų 3 simbolių, miesto išskirtinumą dar galėtų simbolizuoti Trimituojantis angelas ant senosios bažnyčios, Utenos įkūrimo akmuo Aušros gatvėje ir kt.

Skaitytojai aktyviai įsijungė į šalies miestų simbolių paiešką ir rinkimus - iš viso lapkričio 23 d. pradžioje už savo miesto simbolį jau buvo balsavę beveik 13428 DELFI naujienų svetainės skaitytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją