Vyras, supykęs dėl tokios tvarkos, žada išsiregistruoti iš Antakalnio poliklinikos. Jis nesuprantąs, kodėl turi mokėti mokesčius, jeigu susirgęs negauna reikalingų paslaugų.

Tuo metu Antakalnio poliklinikos atstovas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys teigia, kad išnagrinėjus šią konkrečią situaciją paaiškėjo, jog pacientui paskambinus į Antakalnio poliklinikos registratūrą, registratorė jam net kelis kartus paaiškino, kad pas jį gydančią gydytoją šiandien jau visi priėmimų laikai yra užpildyti. Todėl jis gali būti užregistruotas tik papildomai, t. y. gydytojos darbo laiku, bet be konkretaus apsilankymo laiko, tad reikėtų poliklinikoje palaukti. Taip pat pacientui buvo pasiūlyta galimybė jau šiandien išsikviesti gydytoją atvykti pas į namus. Šios paslaugos klientui būtų suteiktos nemokamai.

„Tačiau, pasak registratorės, pacientas paklausė, ar galima šiandien registruotis mokamai konsultacijai ir ši tai patvirtino. Pacientas su tuo sutiko ir registratorė jį užregistravo konkrečiai apsilankymo valandai, o lapkričio 23 d. pacientą iškart užregistravo pas jį gydančią gydytoją, kad jis atvyktų jai pasirodyti dėl šios ligos ir būtų pakonsultuotas, ar reikia tęsti gydymą, ar ne. Todėl neaišku, kodėl pacientą papiktino ši situacija“, - sako R. Slapšys.

Nori gauti paslaugą greičiau - mokėk papildomai

„Būtinąją pagalbą be eilės suteikiame tiems žmonėms, kurie tikrai labai blogai jaučiasi. Kalbant apie temperatūros „matą“, tai ši temperatūra yra 40 laipsnių. Taigi, turint omenyje tipiškus šiam laikui susirgimus, temperatūra 38.5 yra, palyginus, maža“, - DELFI sakė R. Slapšys.

Jo teigimu, gydytojai turi nustatytą darbo laiką, per kurį turi spėti priimti visus užsirašiusius pacientus, o taip pat padirba ilgiau, jeigu atsirastų žmonių, norinčių už paslaugą susimokėti ir ją gauti skubiau. „Tokiems žmonėms, kurie nori patekti pas gydytoją greičiau be būtinosios pagalbos būtinybės, poliklinikos biudžete nėra numatyta lėšų, dėl to jie turi susimokėti. Jeigu žmogus sako, kad jį privalome priimti būtinosios pagalbos tvarka, o vėliau paaiškėja, kad tam nebuvo būtinybės, tai toks žmogus taip pat privalės susimokėti“, - aiškina Antakalnio poliklinikos atstovas.

R. Slapšio teigimu, tokia tvarka galioja visose poliklinikose, tad paciento persiregistravimas nieko nepakeis, o jeigu jis nuspręstų užsiregistruoti privačioje poliklinikoje, mokėti jam tektų už visas paslaugas.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)