„Gjensidige“ simbolis – naktinis sargas – prieš kelis šimtmečius Norvegijoje egzistavęs miestelio tarnautojas, kurio pareiga būdavo palaikyti tvarką miesto gatvėse. „Gjensidige“ sargo simbolika atitinka ir projekto tikslą – apsaugoti svarbiausius miestų gyventojams simbolius.

Įgyvendinti projektą padeda Lietuvos savivaldybės, kurios atrinko ir pasiūlė po tris draustinus miesto simbolius. Pasibaigus balsavimui ir išrinkus svarbiausius miestų objektus, draudimo liudijimai bus įteikti kiekvieno projekte dalyvaujančio miesto merui. Projekte dalyvauja Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus miestai.

Visi kviečiami balsuoti ne tik už savo miesto, bet ir kitų projekte dalyvaujančių savivaldybių simbolius. Balsą atiduoti galima už kiekvieno miesto vieną simbolį kiekvieną dieną visą projekto laikotarpį, o taip pat siūlyti savo variantus, kurie galbūt yra vertesni miesto simbolio vardo.

Rinkimai truks tris lapkričio savaites. Jų metu visi bus kviečiami pareikšti savo nuomonę ir padėti išrinkti Lietuvai svarbiausius projekte dalyvaujančių miestų simbolius, kurie visiems yra brangūs ir yra neatsiejama miesto bendruomenės dalis.

Simbolių rinkimai vyks iki lapkričio 30 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją