„Savivaldybės tinklalapyje užregistravau vieną problemą, susijusią su eismo organizavimu: Ulonų gatve pravažiuojant sankryžas su Galvydžio bei Lukšio gatvėmis, nėra kelių eismo ženklų, nurodančių eismo juostų skaičių. Ženklinimas ant važiuojamosios dalies nebeįžiūrimas“, - rašo Edmundas.

Vilniečio teigimu, tomis gatvėmis vieni važiuoja „iš atminties“, kiti - lyg ženklinimo nebūtų iš viso, todėl neretai pasitaiko avarinių situacijų.

Pranešęs apie problemą, Edmundas po kurio laiko sulaukė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atsakymo: „Pranešame, kad prašyme minima teritorija priklauso UAB „Šiaurės miestelis“. Informuojame Jus, kad Komunalinio ūkio departamentui UAB „Šiaurės miestelis“ teritorijoje esančios gatvės neperduotos ir priklauso šiai bendrovei“.

Šis atsakymas labai papiktino Edmundą: „Teritorija su visa gatve priklauso uždarajai akcinei bendrovei! Buvau šokiruotas... Ar bus kas nors daroma? Belieka džiaugtis, kad mokesčio už pravažiavimą nerenka“, - rašė DELFI adresuotame laiške vilnietis.

Savivaldybė nieko padaryti negali, nes teritorija ne jos

Vilniaus miesto savivaldybės tinklalapyje rašoma, kad 100 proc. bendrovės „Šiaurės miestelis“ akcijų priklauso savivaldybei. Tačiau, kaip DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Algirdas Šešelgis, savivaldybė negali šiai bendrovei nurodinėti, o tik „paprašyti atkreipti dėmesį į gyventojų skundus“.

„Anksčiau buvo kalbėta apie šios bendrovės likvidavimą, bet tas buvo seniai, kai dar nedirbau savivaldybėje, todėl negaliu pasakyti, kodėl reikalai užstrigo. Ir nors ši įmonė priklauso savivaldybei, ji yra uždaroji akcinė bendrovė, kuriai buvo pavestos tam tikros užduotys ir, nepriklausomai nuo to, ar mes esame šeimininkai tos bendrovės, jie patys tas užduotis atlieka, patys klausimus sprendžia, todėl mes galime tik oficialiu raštu į juos kreiptis, kad jie sutvarkytų problemas. Galime jų paprašyti, bet ne nurodyti“, - sako savivaldybės atstovas.

Jo teigimu, toje teritorijoje buvo suformuotas sklypas ir savininkai buvo „Šiaurės miestelis“. Tos teritorijos ribos nepakito iki šiol, nors buvo naujai apstatytos, nutiestos gatvės, jungtys. „Todėl gatvė, apie kurią eina kalba, nepriklauso savivaldybės teritorijai, o ją eksploatuoja bendrovė „Šiaurės miestelis“. Į mus nuolat kreipiasi šia gatve nepatenkinti gyventojai, bet kaip mes dabar galime teritorijoje, kurioje yra kitas savininkas, pradėti šeimininkauti?“, - sako A. Šešelgis.

Savivaldybės atstovo nuomone, gatvė turi būti perduota savivaldybės priežiūrai, mat dabartinė situacija nėra naudinga nei gyventojams, nei pačiai bendrovei. „Savininkai dažnai stengiasi nusikratyti šio darbo, nes jiems tai yra papildomos išlaidos. Jau yra bandoma tartis su „Šiaurės miesteliu“, kad ši gatvė būtų perduota mūsų priežiūrai, bet kodėl šitie dalykai stringa - aš jums negaliu pasakyti“, - teigė jis.

Tuo metu laikinai einantis bendrovės „Šiaurės miestelis“ direktoriaus pareigas Rimantas Jurkšas DELFI sakė, kad jau yra ruošiamas sprendimas dėl šios gatvės perdavimo savivaldybės priežiūrai ir po kelių mėnesių šia gatve turėtų pradėti rūpintis jau savivaldybė.

„Apie Ulonų gatvės būklę galiu pasakyti, kad ji tikrai puikiai sutvarkyta. Visi kelio ženklai tikrai stovi ir apšvietimas visą laiką buvo žymiai geresnis nei kitose Vilniaus vietose. Dėl apšvietimo nesame gavę nei vieno gyventojo skundo. Kalbant apie Galvydžio gatvę - ten yra tik mažas atsišakojimas, tad nežinau ar ten reikalingas. O kur yra sankryža su Lukšio gatve, tai mes praėjusį rudenį ten ženklinome, tai gali būti, kad kiek ir prasitrynė ženklinimas“, - sakė R. Jurkšas.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją