„Nereali kaina, mums vartotojams tai yra labai gerai. Kiek žinau, vos ne tiek pat kainuoja kontrabandinis rusiškas ar baltarusiškas kuras. Vakar vakare mačiau, kaip degalines kimšo automobilių eilės, vaizdas buvo toks pat, kai prieš Naujuosius metus visi skubėjo piltis degalų, nes nuo rytojaus jie kainavo kur kas brangiau“, – DELFI pasakojo vilnietis Edgaras.

„Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos direktorius Audrius Miežys tvirtino, kad tokia kainų kova vyksta nebe pirmą dieną ir degalinei ji pelno neneša.

„Tame rajone vyksta tam tikra kainų kova. Toje degalinėje šiuo metu prekiaujame nepelningai. Taip žemai kainos galbūt yra trečia ketvirta diena. Tas kovas sunku suprasti, kas kaip pradeda, bet vieną dieną pasirodo, kad situacija turėtų būti peržiūrėta“, – DELFI sakė jis.

Jo teigimu, tokių vietų, kur dėl aršios kovos kuras kainuoja pigiau nei kitur, Lietuvoje yra keletas. Mažiau kuras kainuoja ir Molėtų plente Vilniuje, Ukmergėje, Marijampolėje.

Dar vienoje netoliese esančioje Vilniaus degalinėje „Alauša“ kainos taip pat žemos - 95 markės benzinas kainuoja 3,7 Lt, o dyzelinas - 3,18 Lt.

„Alaušos“ Vilniaus filialo vadovas Arnoldas Bagdonas DELFI sakė, kad tokios kainos nėra kažkas neįprasta, tačiau ateityje jos turėtų kilti. „Mes esame mažmenininkai, todėl ir bandome priekiauti pigiau, negu konkurentai, norime išsilaikyti rinkoje, todėl tokios kainos yra. Šiuo metu tiesiog yra tokios kainos, bet tai yra laikina, jos turėtų kilti“, - sakė A. Bagdonas.

Kitose degalinėse Vilniuje populiariausias benzinas 4-4,12 Lt/l, dyzelinas – 3,45-3,60 Lt/l.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotrauką!


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją