Skaitytojai šioje diskusijoje vardino konkrečius Lietuvos miestus, kuriuose, jų nuomone, gyventi yra geriausia. Graži gamta, patogus susisiekimas, malonūs gyventojai - tokius ir dar daugiau įvairių miestų privalumų vardino skaitytojai.

„Man geriausia gyventi yra Utenoje. Arti gamta, viską pasieki savomis kojomis. Taip pat ir turgų. Ten gali gauti nusipirkti tikro maisto, pasižmonėti, trikotažo krautuvėlėje surasti apatinių bei viršutinių rūbelių ir dar draugus apipirkti, nes sostinėje jau nebeliko tokio tipo prekybos taškų. Beje, sostinė ranka pasiekiama. Net kamščiai savaitgalį įsivyrauja, kai visi į grybus garma ar vasarą prie ežerų išsiruošia“, - rašo vienas skaitytojas.

Kitas diskusijos dalyvis mano, kad geriausia gyventi yra sostinėje: „Geriausia gyventi Vilniuje - didžiausia tikimybė rasti darbą, studijuoti ir švęsti savaitgalius. Vilniuje ne tik 9 dideli prekybos ir pramogų centrai, bet gausybė naktinių barų ir klubų, čia yra ir puikių vietų leisti laisvalaikį šiltomis dienomis, kaip žolynas ir smėlio paplūdimys prie Baltojo tilto, Vingio, Pasakų parkai, turistų lankytinos vietos - Gedimino pilis, Trijų kryžių kalnas ir pan. O ką jau kalbėti apie nesuskaičiuojamą daugybę lauko kavinaičių, kur vėsų vakarą galima gerti vyną susisupus į šiltą, kad ir sintetinį pledą“.

„O aš manau, kad Klaipėda – geriausias miestas gyvenimui. Jei manyčiau kitaip, turbūt negyvenčiau čia. Ji nei per didelė, nei per maža. Jūra šalia. Žmonės visais laikais čia buvo daugiau bendraujantys, laisvesni. Gal todėl, kad Klaipėda – vienintelis Lietuvos uostas. Trūksta čia renginių, be abejonės, bet tikrai miestas dėl to nekaltas. O kaip smagu senamiesčio gatvelėmis tamsoje paslampinėti. Gal kažkam atrodo kitaip, bet aš jaučiuosi saugiai savo mieste“, - Klaipėdos privalumus dėsto skaitytojas.

Jam pritaria ir kitas skaitytojas: „Pats gyvenu Radviliškyje. Bet, manau, miestas, kuriame būtų geriausia gyventi, yra Klaipėda. Nežinau... Dažnai ten lankausi ir ten būnant mane apima tokia euforija, tas miestas man tiesiog kelia pačias geriausias emocijas“.

Kitas diskusijos dalyvis sako, kad smagiausia ir geriausia gyventi yra Kaune. „Gal ir prabanga miestas nekvepia, bet žmonės jame yra daug nuoširdesni ir draugiškesni. Naktimis tuščia... tai tikrai, bet normalūs žmonės naktimis miega“, - rašo jis.

„Geriausia gyventi Panevėžyje, o dar geriau šalia jo, kur nors netoli Nevėžio mažame miestelyje ar vienkiemyje. Juk tai vienas iš didesnių Lietuvos miestų. Nėra tiek didelis, kad nebūtų galima iš taško A į tašką B nueiti pėsčiomis. Išvada - kompaktiškas. Nėra didelių transporto grūsčių. Darbą irgi lengviau susirasti nei mažuose miesteliuose. Nekilnojamo turto kainos mažesnės. Beveik Lietuvos centras. Iki visų didesnių miestų beveik panašūs atstumai. Taip pat ir iki Rygos. Taigi, pagrindiniai oro uostai (Vilnius, Kaunas, Ryga) lengvai pasiekiami. Nedaug besiskiriantys atstumai iki pagrindinių kurortų - Druskininkai, Palanga, Ventspilis, Jūrmala (beje, pastaroji yra arčiausiai).

Netoliese yra Krekenavos regioninis parkas, kur yra nemažai įrengtų poilsiaviečių pasisėdėjimams savaitgaliais, keletas kaimo turizmo sodybų, dviračių maršrutai po lankomas vietas, yra galimybė paplaukioti baidarėmis. Klimatas geresnis nei Utenos ar Varėnos rajonuose, kur mušami šalčio rekordai. Sausiau, žiemomis mažiau sniego nei pajūryje. Yra universitetas, kolegija. Lietuviškas, gražus ir žalias miestas. Vyksta kultūriniai renginiai, miesto šventės. Vien Miltinio pavardė daug ką pasako... Atsikėlus iš Vilniaus širdis atsigavo ir nervinė įtampa mažesnė. Ir nereikia aiškinti, kad Panevėžys - „budulių“ miestas. Tokių „budulių“ visur yra. O palyginus procentais, dar neaišku, kur jų daugiau“, - visus Panevėžio privalumus dėstė kitas skaitytojas.

Dar vienas iš diskusijoje išvardytų miestų, kuriame geriausia gyventi – Visaginas. „Visų pirma, miestas yra labai švarus. Gamta nuostabi: aplinkui miškai, kuriuose įrengti suoliukai bei šašlykinės tam, kad žmonės pailsėtų, šalia yra ežeras. Be to, turime sparčiausią internetą Lietuvoje. (...) Ir aš nesuprantu, kaip galima gyvent Vilniuje ar Kaune, ten gi vien triukšmas, parduotuvėse eilės, vasarą smogas, ypatingos švaros nėra, atstumai pėsčiomis nežmoniški, be to, pas jus negalima 200 m paėjus nuo namų jau gulėt pliaže“, - rašo visaginietis.

Be šitų miestų, skaitytojai, kaip miestus, kuriuose gyventi yra geriausia, minėjo Druskininkus, Trakus ir Tauragę.

Kiti DELFI skaitytojai konkretaus miesto nenurodė, tačiau pažymėjo kriterijus, dėl kurių vienas ar kitas miestas tampa geriausiu gyvenimui: „Geriausia gyventi tame mieste, kuriame kasdien gali tikėtis sutikti savo mylimą merginą ar moterį. Visa kita – ne taip svarbu“; „Būk draugiškas aplinkiniams – visur bus gera gyventi“.

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuomones!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)