Gerb. ministre, kuris tinklalapyje pliekiate korumpuotus ir nesąžiningus, ar nevertėtų pažiūrėti į veidrodį. O ten pamatysit, kaip vienas savaitraštis vadina, inteligentiškos korupcijos atstovą. Taip gerb. ministre – save! Tereikia pažiūrėti į su Jūsų parašu paskelbto Turizmo departamento direktoriaus konkurso sąlygas ir taps aišku, kad meluojate net blog’ui, t.y. lyg ir pats sau.

Juk lemtingi įrašai konkurso sąlygose kandidatams į Turizmo departamento vadovus atsirado ne be jūsų žinios? O tos sąlygos pretendentų ratą susiaurino iki minimumo.

Reikalaujama vadovavimo patirtis – 7 metai, nors valstybės tarnybos departamentas, kai dar abonento politikierių nebuvo sudraskytas, rekomenduodavo netgi aukščiausio lygio valstybės tarnautojams (pvz. ministerijų kancleriams) apsiriboti 5 metų patirties reikalavimu. Taip pat reikia „turėti darbo patirtį rinkodaros, tarptautinės prekybos ar pardavimų srityse“. Tai suprantama, tačiau Jūsų nešvarius sprendimus išduoda reikalavimas „turėti ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį tarptautinio verslo srityje“! Juk tai aiškus nurodymas, kur ieškoti būsimo laimėtojo.

Nepasisekė Jums, ministre, nes šalia Turizmo departamento direktoriaus skelbimo yra dar keli į panašios kategorijos valstybės tarnautojų vietas.

Ar ir jūs prisijungėte prie abonento partijos simuliacijų? Sporto departamentas, dabar Turizmo, eilėje ir Valstybės tarnybos departamento direktorius, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Valstybinės veterinarijos tarnybos vadovas ir t.t. Pas Raimundą Palaitį ir Co. laimi partijos draugai, o pas Jus? Verslo draugai, rėmėjų statytiniai, o gal iš paslaptingosios „Opus Dei“? 

Ar vis dar galioja įstatymai? Pavyzdžiui, Valstybės tarnybos įstatymas? Kas atsakys? Galėčiau žiauriai pajuokauti, jog vidaus reikalų ministras R. Palaitis, bet jau nesinori ir juokauti, matant kaip aukščiausi valstybės pareigūnai tyčiojasi iš įstatymo raidės. Kaip po to eilinis vyriausiasis specialistas sąžiningai tarnaus valstybei? 

O Specialiųjų tyrimų tarnyba tikriausiai stebi tokius interneto komentatorius ir valstybės pamatų griovėjus, kaip aš, ir nebeturi laiko „korupcijos inteligentais" domėtis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!