Taip pat buvo pareikalauta, kad Kauno rajono meras Leonardas Gineika prisiimtų atsakomybę už priimtų neteisėtų ir nedemokratiškų sprendimų pasekmes. Kreipimasis buvo paskelbtas per Kauno televiziją ir išspausdintas Kauno rajono laikraštyje “Tėviškės žinios”.

Tačiau Kauno rajono meras ne tik neatsakė į tarybos narių kreipimąsi, bet ir toliau, mano manymu, pažeidinėja pagrindinius demokratijos principus, pliuralizmą ir atlieka neteisėtus veiksmus, prieštaraujančius tiek vietos savivaldos įstatymui, tiek kitiems teisės aktams.

Taigi dabar, mano manymu, tapo aišku, kad Kauno rajono meras Leonardas Gineika bijo prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, o tai, mano galva, rodo, kad jis sąmoningai ir nuosekliai ignoruoja įstatymus ir pagrindinius demokratijos principus.

Nei televizijoje, nei rajono spaudoje mes nepamatėme nei mero, nei kokio nors jo įgalioto atstovo paaiškinimų ar atsakymų į opozicijos mestus kaltinimus. Tačiau pamatėme, kad ponas Leonardas Gineika pademonstravo savo “žinias” bardamas Čekiškės seniūną už tai, ko jis, mano manymu, nepadarė ir negali padaryti. Ar Čekiškės senelių namai pavaldūs seniūnui?..

Kiek anksčiau meras bandė suvaidinti demokratišką proletariato vadą, sodindamas medelius ir krūmelius. Trūko tik legendinio rąsto ir Lenininė talka būtų pavykusi idealiai.

Aišku, argi blogai, kad Kauno rajono meras yra paprastas darbštus žmogus galintis pasodinti vieną, o susikaupęs ir kelis medelius. Tačiau viskas kainuoja pinigus, biudžeto pinigus. Ir kai meras su kastuvėliu pareiškia, kad trisdešimt tūkstančių litų reikalingų krūmeliams jis visada ras, darosi keista ir skaudu, žinant, kad pinigų neatsiranda socialinėms reikmėms, mokyklų ir darželių šildymui. O gal pinigų yra, tik jie palikti mero reklamai?

Pastaruoju metu Kauno rajonas skendi nepasitikėjimo, persekiojimo ir melo liūne. Jei pareigūnas tyčia ar netyčia prisipažins, jog jis nepritaria liberaldemokratų ar konservatorių pažiūroms, tai jis gali būti atleistas iš darbo. Jei tai bus paprastas rajono gyventojas, tai jo tiesiog savivaldybės klerkai nepastebės, o jei galės neaptarnauti, tai ir visai neaptarnaus…

Tuo tarpu Kauno rajono meras su administracijos direktoriumi V.Yla ir Finansų komiteto pirmininku D.Jankausku išvažiuoja į Briuselį ir ten “dirba taip įtemptai”, kad grįžę net nesugeba papasakoti tarybos nariams, ką jie ten veikė.

Kauno valdžia planuoja mūsų rajone be mūsų žinios statyti krematoriumą, keisti kelius ir geležinkelius, o Kauno rajono liberaldemokratai ir konservatoriai nepastebi, kad jų rajone jau tvarkosi kaimynai, nes patys tuo metu, kaip man atrodo, užsiima pasipinigavimu - šeši mero patarėjai ir padėjėjai, beje, kai kurie turintys tik vidurinį išsilavinimą, kainuos rajono biudžetui apie 100 000 litų.

O kai tarybai buvo pasiūlyta tobulinti bendravimą su rinkėjais ir suteikti rajono gyventojams galimybę kreiptis į tarybos narius internetu, tai šios mintys sukėlė didžiulį pasipriešinimą tiek iš liberaldemokratų, tiek iš konservatorių pusės. Ir kaip bebūtų gaila, tiek vieni, tiek kiti pademonstravo visišką kompiuterinį neraštingumą.

Tuo metu, kai Kauno rajono taryboje buvo svarstytas ir atmestas siūlymas dėl elektroninio pašto, Lietuvos Respublikos Prezidentas Rolandas Paksas parodos “Infobalt” atidaryme vienareikšmiškai pasisakė už informacinės visuomenės plėtrą ir kompiuterinio neraštingumo mažinimą.

Atrodo, kad viršūnės nežino, ką daro apačios.

Gaila, kad toks smulkių partinių ir asmeninių ambicijų iškėlimas aukščiau visuomenės interesų dar toleruojamas aukščiausiose valdžios struktūrose. Taigi galima konstatuoti, kad visoje Lietuvoje aiškiai brėkšta XXI amžiaus rytas, o Kauno rajone vis dar ankstyvas XX amžiaus vakaras.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!