Pirmiausia dėl to, kad nedalyvavo didžioji dalis visų pamėgtų "Dviračio televizijos" personažų, kuriuos vaidina Kristina Kazlauskaitė, Rolandas Kazlas, Neringa Varnelytė, Algis Dainavičius ir, žinoma, nuo "Dviračio" laidos įvaizdžio neatsiejamas Vytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas.

Vien dėl šių žmonių nedalyvavimo "Auksiniai svogūnai" šiemet jau neturėjo vadintis "Auksiniais", geriausiu atveju - "Bronziniais". Bet ir iki "Bronzos medalių" Arūno Valinsko komandai, organizavusiai šiemetinius apdovanojimus, mano manymu, dar toli.

Visų pirma dėl to, jog nominacijos šiemet nebuvo nei juokingos, nei netikėtos, nei originalios. Beveik visų jų laureatus buvo nesunku nuspėti. Pavyzdžiui, "Metų stebukladarė" - Lena Lolišvili ar "Metų prezidentas" - Algirdas Brazauskas už tai, kad nedalyvavo.

Ypač koktu buvo žiūrėti, kai vieni LNK darbuotojai apdovanojo krūvą kitų kolegų: ir Edmundą Jakilaitį, neva padėjusį surasti "Saulės akmenį", ir "tūpą žurnalistą" Giedrių Simonavičių, kurį išgarsino Seimo nario Viktoro Uspaskicho jam suteiktas epitetas. Po jaunojo žurnalisto pasisakymo ant scenos per "Auksinių svogūnų" ceremoniją, jau tikrai norom nenorom pradėjau galvoti, kad Viktoras Uspaskichas buvo teisus. Tikrai graudu buvo girdėti iš vos antrą dešimtį perkopusio jaunuolio lūpų pamokymą žiūrovams ir pačiam V.Uspaskichui, kaip reikia dirbti.

Auksine išmintim nežibėjo ir pats Arūnas Valinskas, taktiškumu - Vilniaus meras Artūras Zuokas, kuriam reklamos akivaizdžiai negana. Pastarasis lipo į sceną kai reikia ir nereikia, dėkojo už kepurę, šoko su gatvės vagišiais. Žodžiu, tikra Zuokiada. Beje, Vilniaus meras tebuvo vienintelis politikas, kuris šoko scenoje, nors prieš renginį visose žiniasklaidos priemonėse Arūnas Valinskas skelbė, jog šiemet "Auksinių svogūnų" ceremonijoje Lietuvos politikai ne tik dainuos, bet ir šoks.

O ir dainuojančiais politikais mėgautis neteko. Pirmasis scenoje išstojęs liberalas Eugenijus Gentvilas kelis kartus sukukavo, o Seimo narys Algimantas Salamakinas nusikeikė: "Etikmat".

Didžiausiu dainininku pasirodė esąs tas pats šmaikštusis Viktoras Uspaskichas, kuris rusiškai sudainavo savos kūrybos dainą, o geriausiu muzikantu - Seimo narys Algirdas Sysas, kuris scenoje grojo elektrine gitara. Po jų pasirodumų nykiai atrodė visiems atsibodę: Gytis Paškevičius, Ovidijus Vyšniauskas ir Inga Valinskienė, kurie dainuoja visuose Arūno Valinsko organizuojamuose renginiuose. Už Ingą Valinskienę tai dar galima atleisti, vis dėlto žmona, bet už kitus... Atrodo, jog Lietuvoje dainininkų daugiau nėra...

Taigi penktieji "Auksiniai svogūnai" nuvylė. Grožėtis galima buvo nebent "Dviračio žynių" vedėjos Ilonos Penkauskienės nuolat besikeičiančiomis suknelėmis, bet kažin ar tame buvo renginio esmė...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!