O kas yra vyriškumas? – tuomet paklausite. O aš atsakysiu, nes gerai žinau, kas tai yra. Visų pirma – tvirtas kūnas. Ar ne vyrui skirta apginti moterį? Nuo senų senovės vienas vyrų privalumų yra raumeningas kūnas. Kad žvėrį iš miško galėtų partempti, kad šautuvą žmoniškai pakeltų, kad turėtų jėgų kojomis suduoti žirgui, kai šis mūšio metu muistytis pradeda. Gal net tiek karų lietuviai nebūtų pralaimėję, jei būtų buvę didesnis raumenis užsiauginę...

Antras vyriškumo faktorius neabejotinai yra charakteris. Norėčiau pasakyti lankstus – bet ar taip būna? Vyrų galvose tik du atsakymai – taip arba ne. Jokių galbūt, nelabai, nežinau, nesu tikras. Užtikrintas būdas – pavadinsiu taip. Nesu tikra, ar jie tikrai visada žino, ko nori, bet visais atvejais yra puikūs aktoriai ir neabejoja. Štai kodėl daugelį Oskarų susirenka vyrai.

Trečias neabejotinas vyriškumo požymis – keistas noras kalbėti kuo mažiau. Pažįstu daugybę vyrų ir su jais bendraudama galvoju: ar jiems tikrai patogu liežuvį nuolat laikyti burnoje? Ir kodėl jie jo ten nesusigrūda tais atvejais, kai būtų labai protinga patylėti? Galvoju: gal jų kitokia liežuvio ar smegenų funkcionavimo sistema nei moterų? Ir ar jie nesupranta, kad daugelis meilės romanų žlunga net neprasidėję dėl jų mažakalbystės? Tyla restorane ar namuose prie karšto raudono vyno nėra gerai. Net ir po sekso tyla nėra gerai.

Ketvirtas principas vyriškumui atpažinti – daugybė idėjų pakeisti pasaulį. Na ir kas, kad ne visada jos būna pavykusios, svarbu, kad vyras apskritai mąsto. Kai kurie gana nemažai. Vyras sumąstė, kaip užkurti ugnį, kaip pastatyti namą, išrado automobilį, sukūrė „Simpsonus“, nuvertė Amerikos dangoraižius. Tiesa, už „Simpsonus“ aš labai myliu vyrus. Jie nuostabūs. „Simpsonai“.

Ir maniškis užsidegęs per savo gyvenimą padaryti kokį atradimą: populiarinti ekologiškas mašinas, kurti paprastiems žmonėms pigius asmeninius lėktuvus, kad į darbą skraidyti galėtų. Sukurti tokį treniruoklį, kad moterims iš karto, vos ant jo atsistojus visi nereikalingi kilogramai nukristų. Darbo vietose pastatyti lovas, kad pokaičio miegelį visi miegotų. Ir viskas tik dėl sveikatos, mažesnės oro taršos ir mažesnių piniginių sąnaudų. Šaunuolis. Manau, jam pavyks.

Penktas dalykas, kuris apsprendžia vyriškas funkcijas – daug maisto šaldytuve ir alaus skardinių šalia sofutės. Ir iš kur tas nepalenkiamas noras nuolat plempti alų? Dieve: nuo jo auga pilvas, didelis didelis! Jis trukdo viskam – išvaizdai, sveikatai, seksui. O tai – visas gyvenimas. Riebus maistas taip pat. Fu, šlykštu. Pavyzdžiui, lašiniai ir būtinai svogūnas. Dvokia kaip iš konteinerio, bet ar vyrui tai svarbu?

Kažkas kažkur parašė, o jie, kvailiukai, ir patikėjo, kad tikras vyras turi atsiduoti čeburekais ir alumi. Tai neteisybė, sakau. Tai vienas iš prasčiausių vyriškumo faktorių. Visai netikęs.

Sporto klubas vis dar pilnutėlis. Praėjo dvi valandos. Išvada – vyrai daug sportuoja, o moterys daug į juos žiūri. Visgi jos juos myli. Ir visai, atrodo, nesvarbu, kad jie nelabai mėgsta skustis, karpytis nagus ar kartą per mėnesį užsukti į kirpyklą. Penkiolikai minučių. Jie turi privalumų! Jie yra vyriški, kai kada mylintys ir kartais netgi protingi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!