Bet apie viską iš eilės. Sekmadienį Rūtos Grinevičiūtės rinkiminėje laidoje, ši pradėjo klausinėti A. Valinsko apie jo turto deklaracijas (kas yra visiškai nesusiję su rinkimine tema), pasileido į asmeniškumus, o Arūnas jai puikiai atsikirto - labai nuosekliai ir šmaikščiai.

Antradienio „Versijose“ per LRT, kurioje dalyvavo A. Valinskas, Gintaras Steponavičius, Andrius Kubilius ir Viktoras Uspaskichas į Arūną strėlės nutaikė vedėjas Vidas Rachlevičius ir žurnalistas Artūras Račas. Vienam užkliuvo „Kelio į žvaigždes“ simboliai, o kitam Valinskas pasirodė esantis beraštis. Žurnalistai uždavinėjo labai neprofesionalius klausimus, leidosi į asmeniškumus. Tuo tarpu Arūnas vėlgi atsakinėjo be galo nuosekliai, dalykiškai, ir mane tiesiog sužavėjo. O sužavėjo ne tik mane, bet ir kitus laidoje dalyvavusius politikus, kurie paveikti A. Valinsko žavesio visi kaip susitarę norėjo jį matyti valdančioje koalicijoje, ir apie jį nei vieno blogo žodelio neištarė.

Dar pastebėjau, kad atsakymuose į laidos klausimą, kuris skambėjo „Ar pagerės gyvenimas išrinkus naują valdžią?“, pradžioje, neprasidėjus diskusijai, vyravo nuomonė, kad nepagerės, tačiau diskusijai pasibaigus žiūrovai jau pamanė, kad pagerės (t.y. A. Valinsko pusė laimėjo diskusiją). Manau, kad nebe A. Valinsko pagalbos jie taip pamanė. Tiesiog žmonės nusprendė palaikyti A. Valinską. O palaikyti nusprendė todėl, kad matė, kad vedėjai jį puola kaip skėriai, o šis taip nuostabiai juos sumalė į miltus.

Noriu pastebėti, kad tokios žurnalistų išdaigos (ale „suvartykime“ A. Valinską) išėjo į naudą tik vienam žmogui – A. Valinskui. Savo puikios iškalbos dėka jis tiesiog prarijo žurnalistus ir tapo dar stipresnis politikas, kuris traukte traukia žmones.

Taip pramogų pasaulio ryklys tampa politikos rykliu. Asmeniškai aš nematau čia nieko blogo. Aš visai norėčiau, kad šis žmogus taptų Lietuvos vedliu į ateitį. Nors anksčiau jo nemėgau, ypač dėl to pokšto, kai sumokėjo baudą po vieną ir du centus, bet dabar aš matau jame tokį lyderį, koks tikrai nepadarys gėdos Lietuvai. Tai – labai savimi pasitikintis žmogus su geležine logika.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!