Nesigilinsiu dabar į svarstymus, ką kalba R. Paksas ir ką kalba jo komandos nariai - būsimi patarėjai, kuomet komanda garsiai taikosi a ministrų kėdes, o išrinktasis prezidentas taktiškai teigia tokių kalbų negirdėjęs.

Tačiau vis dėl to nerimą kelia kalbos apie planuojamą Vyriausybės narių kaitą. Įdomiausia, kad taikomasi būtent į socialliberalų ministrus. Niekada nemylėjau socialliberalų, tačiau turiu pripažinti, kad jų užsienio reikalų ministras Antanas Valionis tikrai gerai dirbo savo darbą.

Tiesą sakant, būtent A.Valionio laikais, mano manymu, Užsienio reikalų ministerija iškėlė Lietuvą tarptautiniame kontekste. Dar įdomiau tai, kad R.Paksui neužkliūva, mano galva, bene labiausiai viešųjų ir privačių interesų nederinantis ministras K.Dobrovolskis.

Gąsdina ir tai, kad į ministrų kėdes taikosi anaiptol ne pačios skaidriausios asmenybės: Jonas Lionginas, Eugenijus Maldeikis, Alvydas Medalinskas. Beje, jau ir didysis perbėgėlis Arvydas Juozaitis skelbiasi kelsiąs sparnus į kultūros ministro kėdę R.Pakso stovykloje. Tai bent turėtume kultūrą su tokiu ministru!..

Stebėdamas šį štampą norom nenorom pradedi galvoti, kaip socialdemokratų ir socialliberalų koalicija balsuos už R.Pakso ministrus Vyriausybėje, jei jais bus pakeičiami socialliberalų ministrai.

Tačiau svarbiausias dalykas, kurį noriu pasakyti yra tai, kad tokie ministrų ir kitų atsakingų pareigūnų vertimai tikrai neišeis į naudą Lietuvos valstybei. Todėl net netikėdamas, kad galiu tai ištarti, noriu sušukti: Laikykis, Algirdai Brazauskai!

Tik nepradėkite man aiškinti, kad Algirdas Brazauskas yra senas nomenklatūrininkas. Aš ir pats tai žinau. Tačiau jis, mano manymu, laikosi bent kažkokios politinės kultūros. R.Pakso žingsniuose tą ne visada įžvelgiu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!