Rusija nusprendė, kad jau laikas atskleisti kortas, nes visi artimieji kaimynai nedrįs stoti į kovą, nes praras dujas ir naftą, o tolimieji „nupirkti ir papirkti" demokratiškai išrinkto liberalo Dmitrijaus Medvedevo korta.

Ir pastebėkime, kad Rusija teisingai paskaičiavo – Jungtinių Tautų organizacija paskendo ginčuose (nieko naujo), JAV prezidentas apsiribojo švelniais pastebėjimais apie per stiprią (!!! O kas yra normali 10, 20 žuvusiųjų???) reakciją, kitų šalių vyriausybės apskritai tyli, ES biurokratai atostogauja.

O ką Lietuva? Ministras nuvyko, prezidentas inicijavo, žmonės protestavo, bet... Ką gi veikė mūsų žiniasklaida? Suprantama, kad tapus „draugiškais" Rusijai, Lietuvos TV kanalai, tokie kaip TV3, BTV, ar "5 kanalas" negalėjo parodyti tokios neigiamos informacijos apie Rusiją, kai nuolat rodai rusiškus serialus ar rusiškas humoro laidas, bet netgi šeštadienį nacionalinis kanalas atostogavo ir ilsėjosi, ir vietoj to kad informuotų Lietuvos žmonės apie Rusijos agresiją, netgi vietoj dienos naujienų laidos, rodė olimpiadą, jokios info bėgančiuos eilutės, jokių trumpų informacinių žinučių iš Gruzijos nebuvo.

Netgi CNN, BBC, kurioms tai tik dar vienas karinis konfliktas, sugebėjo tiesiogiai paimti interviu iš Gruzijos prezidento M. Saakašvilio, o mūsiškiai? Tik A. Siaurusevičius ir R. Paleckis neužsižaidė „draugų tinklelio sudarymu" ir nepamiršo, kad ir vasarą TV turėtų dirbti? Ar ne laikas LRT tarybai paklausti LTV vadovų, ar jie taip įsivaizduoja visuomenės informavimą?

Todėl lietuviai priverstinai rinkosi Rusijos kanalų žinias, o jos buvo baisios (ne vien Gruzijai), vien propagandistinė ir vienašališka informacija apie Rusijos „taikdarių" pergales ir Gruzijos armijos genocidą prieš rusiškai kalbančius osetinus.

Paskutinėmis valandomis pasirodė pranešimai apie Ukrainos nusikalstamą paramą Gruzijai ir Rusijos notas, apie „Ukrainos nedraugišką elgesį, iššauksiantį adekvačią Rusijos reakciją". Ar tai ne paslėptas grasinimas Ukrainai, nes sekantis Rusijos tikslas būtent ji. O po to? ...Estija?.. Lietuva???

Pabaigai, tik siūlau pagalvoti ar atsitiktinai V. Putinas ir G. W. Bushas atsidūrė vienoje vietoje, prasidėjus įvykiams Gruzijoje? Kas gali paneigti, kad šie du „vanagai" sudarė naują slaptą sutarimą, kurį mūsų vaikaičiai vadins Pekino protokolais ir jis bus panašus kaip 1939 m. Ribentropo-Molotovo susitarimas, kuriuo iš naujo padalinta Europa. Tikėkimės, kad šį kartą bent jau Lietuva yra Vakarų Europos zonoje!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!