Pirmieji du paminėti vardų pasikeitimai man tikrai patiko ir manau, jog buvo reikalingi ir tinkami. Atsiradęs naujas didelis miesto objektas tikrai nusipelnė savo stotelės - ir tuo pačiu buvo panaikintas sovietmečiu dvelkiantis "Kuro aparatūros" pavadinimas.

Prieštaringai tebevertinamas Petras Cvirka savo stotelės taip pat yra nusipelnęs tikrai mažiau nei Islandija - valstybė, kuriai mes didele dalimi turime dėkoti už galimybę šiandien gyventi savo valstybėje.

Tačiau kuo nusikalto kiekvienam lietuviui brangus Žalgirio vardas, kad jį reikėtų keisti? Suprantu, kad yra įrengiamas kunigo B. Laurinavičiaus skveras, tačiau kodėl ir stotelė turi būti pervadinta?

Tokiu būdu yra rodoma nepagarba Lietuvos istorijai - manau, didžioji dalis lietuvių sutiktų, kad Žalgirio vardas Lietuvai yra svarbesnis negu kun. B. Laurinavičiaus.

Šis pavadinimas kelia ir kitų problemų. Jis yra gremėzdiškas - kaip galima stotelę pavadinti trijų žodžių junginiu? Dalis žmonių jį trumpins ir vadins stotelę Laurinavičiaus - ar trumpinimas sukurs bent kokią nors pagarbą žmogui, kurio vardu stotelė pavadinta? Tačiau spėju, jog didžioji dauguma žmonių ir toliau stotelę vadins Žalgirio vardu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!