Pasirinkai profilį, atsisakei taip nemėgstamų chemijos ar biologijos dalykų ir sustiprintu lygiu mokaisi to, ko, tavo nuomone, reikia.

Per 5 pamokas per savaitę mokantis dalykų, kurių egzaminus ruošiesi laikyti, tikrai įmanoma gerai jiems pasiruošti. O kur dar moduliai, projektai, todėl jeigu pats stengsiesi, nereiks samdyti jokių korepetitorių.

Žinoma, tiems, kurie visus 10 metų tinginiavo ir "voliojo durnių", gali tekti pasinaudoti jų paslaugomis. Beje, aš nesu moksliukė, namų darbus ruošiu daugiausiai 2 valandas per dieną, dažnai dėl interpretacijų pasiginčiju su lietuvių kalbos mokytoja, nes tikrai nesutinku su šabloniška rašymo forma, tačiau į viską žiūriu daug paprasčiau ir lengviau.

Krūviai nemaži, tačiau vėliau nereikės raudonuoti, kad nežinai, kada įvyko Žalgirio mūšis, ar kas parašė "Metus". Juk sakoma, "ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi". Manau, tai yra tikra tiesa, o visa ta informacija, kurią gauname per vadinamąsias "nereikalingas" pamokas, vadinama bendru išsilavinimu.

Išmokite atsirinkti svarbiausius ir reikalingiausius dalykus. Reikia bent kiek pasimokyti namuose, retkarčiais pasiklausyti, ką sako mokytojas, o jeigu kas nors nesiseka, nepulti kaltinti visų, išskyrus save.

Ir dar, nepamirškite nesinervinti, per daug neimti visko į galvą bei širdį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!