Pro jį važiavo kitas žmogus, bet nors aš jam ir rodžiau, kad stabdytų, bet jo veido išraiška "atstok, man neįdomu" viską pasakė. Žodžiu, iš karto skambinau į policiją. Pradžioje keliskart operatorė pasakė, kad palaukčiau, nes visi operatoriai užimti.

Galiausiai atsiliepė budėtojas, aš jam viską tiksliai nupasakojau (įvykio vietą, požymius ir t.t.). O jo atsakymas - neįtikėtinas. Jis paklausė, kieno automobilis, o tada man buvo paaiškinta, kad jie tą kiemą sunkiai ras, be to nėra parašyto pareiškimo, nėra automobilio savininko ir jie lauks kol savininkas pats kreipsis.

Pasakė, kad aš turbūt patrulių nelaukčiau. Sakiau, kad galiu palaukti, tačiau budėtojas apsimetė, kad to negirdėjo. Žodžiu, padėkojo, kad pranešiau, sakė, kad perduos patruliams vagies apibūdinimą ir viskas tuo pasibaigė.

Taigi viską peržiūrėjus, peršasi išvada, kad jei nori, kad policija į tokius dalykus reaguotų, tu turi budėti prie savo automobilio, rankoje laikydamas popieriaus lapą, tada laukti, kol tavo mašiną apvogs, tada parašyti pareiškimą, kviestis patrulius ir laukti veiksmų. Net nebejuokinga...

P.S. Atsiprašau, policija atliko savo darbą

Šiandien rašiau straipsnį apie policijos abejingumą ir nieko nedarymą. Taigi didelei mano nuostabai, praėjus kelioms valandoms po to, kai jiems pranešiau, sulaukiau skambučio iš Kauno Centro policijos komisariato ir buvau paprašytas į jį atvykti. Pasirodo, visai netrukus po mano skambučio budėtojui, pagal mano apibūdinimą vagis buvo pagautas.

Žodžiu, nuvykau į nuovadą, viską papasakojau ir atpažinau tą narkomaną. Tiesa, pagavo jį jau Aleksote. Tai visgi atlikta policijos pareiga. Be to net savininkas dar neatsiradęs ir net nežino, kas jo automobiliui nutiko.

Abejoju, kad atsiradus savininkui, jis atgaus pinigus už padarytą žalą, bet bent jau šis narkomanas kurį laiką pabus uždarytas ir nelandžios į svetimas mašinas.

Viena vertus galima galvoti, kam palikinėti automobilį nuošaliuose kiemuose, bet juk ne iš gero gyvenimo žmonės tai daro. Kita vertus reikia tikėtis, kad jei kada man nutiktų toks dalykas, tai visgi atsirastų neabejingų praeivių ir neabejingų pareigūnų, kurie į tai sureaguotų.

Šiems pareigūnams priekaištų tikrai nebeturiu :) Na ir galiausiai, gal ir dar kartą įsitikinome, kad žiniasklaidos priemonės turi nemažą poveikį įvairiems procesams :)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!