„Radio Svoboda“ parodė siužetą, kuriame Ukrainos žvalgybos atstovas žurnalistams parodė Ukrainos specialistų tiriamus „Shahed-131“, „Shahed-136“ ir „Mojaher“ dronus.

Pasak Ukrainos žvalgybos atstovo, dažniausiai rusai naudoja „Shahed-136“ su 40–50 kg kovine galvute. Vertingiausia šio drono dalis yra CRPA antena, kuri turėtų būti atspari elektroninės kovos ginklams.

Ukrainiečiai teigia, kad daugumą elektroninių komponentų, tokių kaip GPS antena ir maitinimo baterija, galima įsigyti „Aliexpress“.

„Ukrainos ekspertai priėjo išvados, kad dauguma komponentų yra pagaminti Vakarų šalyse ir dėl sankcijų jie neturėjo patekti į Iraną“, – sakoma siužete.

Ukraina perduoda atrastus vakarietiškus komponentus užsienio partneriams, kad šie galėtų apriboti jų importą į Iraną.

Ukrainos ekspertai iranietiškuose dronuose taip pat aptiko persiškų užrašų, nors Iranas neigia tiekiantis dronus Rusijai. Pasak žvalgybos pareigūno, dauguma užrašų ant dronų yra anglų kalba. Juose užsienio ekspertai aptiko gramatinių klaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją