1990 metais, 5,6 proc. vyrų prisipažino mokėję už seksą bent kartą savo gyvenime, 2 proc. sakė taip darę per penkerius paskutinius metus, o pusė procento – pastaraisiais metais.

Praėjus dešimčiai metų atitinkami skaičiai beveik padvigubėjo. 2000 metais jau 9 proc. vyrų sakė mokėję už seksą, 4,2 proc. – per penkerius metus, 1,3 proc. – per pastaruosius metus.

2000-aisiai apklaustieji, kurie sakė mokėję už seksą per pastaruosius penkerius metus, buvo daugiausia 25-34 metų amžiaus, nevedę ir gyvenantys Londone.

“Didelė dalis britų moka moterims už seksą, be to ši dalis auga”, - daro išvadą viena autorių, epidemiologė Helen Ward, dirbanti Londono Imperijos koledže.

2000-ųjų apžvalgoje dar nustatyta, kad trečdalis respondentų sakė per pastaruosius penkerius metus turėję mažiausiai 10 lytinių partnerių. Tik 15 proc. jų sakė tikrinęsi, ar nėra užsikrėtę ŽIV.

Anot autorių pabrėžia, jog būtina kuo garsiau reklamuoti saugų seksą – apskritai heteroseksualams, o ypač sekso darbininkėms (-ams).

Didžiojoje Britanijoje jau aštuonerius metus vis daugėja užkrėtimų chlamidijomis ir gonorėja, nerimaujama dėl ŽIV atvejų daugėjimo.