Indijos vakaruose esančios Maharaštros valstijos vandens apsaugos ministras Ramas Shinde buvo nufilmuotas šeštadienį besišlapinantis pakelėje.

Filmukas kitą dieną išplito internete. Lapkričio 19-ąją Jungtinės Tautos yra paskelbusios Pasauline tualetų diena, kuria siekiama informuoti žmones apie tualetų trūkumo keliamą pavojų sveikatai.

R. Shinde iš Indijos valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ teisino savo veiksmus daugeliui gerai žinomu argumentu „kai reikia, tai reikia.“

„Pastarąjį mėnesį nuolat keliaudavau tikrindamas schemą „Jalyukta Shivar“, – naujienų agentūrai „Press Trust of India“ (PTI) sakė ministras, paminėdamas Maharaštros, kur dažnos sausros, vandens apsaugos programą.

„Dėl nuolatinio keliavimo esant aukštai oro temperatūrai ir dulkėms susirgau. Aš karščiavau ir kelionės metu neradęs tualeto turėjau nusišlapinti lauke“, – pridūrė jis.

Indija garsėja tualetų trūkumu. Jų neturi maždaug 70 proc. Indijos namų ūkių, o maždaug 600 mln. žmonių – beveik pusė gyventojų – gamtinius reikalus atlieka lauke, nurodo UNICEF.

Prieš trejus metus premjeras Narendra Modi pažadėjo iki 2019 metų pastatyti tualetus kiekvienam.

Vyriausybė jau padėjo įrengti daugiau kaip 50 mln. tualetų visoje 1,25 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje ir skatina žmones jais naudotis bei atsisakyti senų įpročių.

Į naujienų agentūros AFP skambučius R. Shinde pirmadienį neatsakė.

PTI ir kitos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad minimas incidentas įvyko kelyje tarp Baršio ir Solapuro miestų Maharaštros pietvakariuose.