Moteris, kuri nebūtinai yra sportininko žmona, kojas užkabina vyrui ant kaklo ir prispaudžia šlaunis prie jo sprando. Taip pora turi įveikti 253,5 metro kliūčių ir vandens ruožą.

Konkurso taisyklėse, kurių yra nedaug, sakoma, jog "žmona" turi sverti ne mažiau kaip 49 kg. Dar nurodoma, kad svarbiausia šiose varžybose - gerai praleisti laiką.

25 metų čempionato nugalėtojas Margo Usorgas (Margo Uusorg) ir jo 23 metų draugė Eglė Sol (Egle Soll) finišą pasiekė per 59 sekundes. Čempionas laimėjo tiek alaus, kiek sveria "žmona", ir modernų mobilųjį telefoną.

M. Usorgas "žmonų nešimo" čempionatą laimi jau ketvirtą kartą. Jo brolis Madis čempionu tapo praėjusiais metais.

Šios įdomios rungties šaknys glūdi suomių legendoje, pagal kurią 19 a. pabaigoje vyrai dažnai grobdavo moteris iš kito kaimo.

"Mes neturime sėkmės recepto. Tiesiog bandome greitai bėgti ir tikimės, kad kojos neš greitai", - sakė Stokholme ambasados vairuotoju dirbantis M. Usorgas. Tačiau jis įspėjo, kad kitais metais jo šeimos gretos turėtų sustiprėti, nes pasaulio čempionate ketina dalyvauti trečiasis brolis Urmetas (Urmet), kuris yra pasiekęs Estijos 800 m bėgimo rungties rekordą.

Šių metų "žmonų nešimo" čempionatą laimėjusiai estų porai teko garbė prizus gauti iš Suomijoje besilankančio JAV krepšinio legendos Denio Rodmano (Dennis Rodman) rankų. NBA žvaigždė atsisakė nešti "žmoną", teisindamasis, kad neturi ko nešti ir yra blogos sportinės formos. Vis dėlto krepšininkas žadėjo rengtis kitų metų čempionatui.