Lapkričio pabaigoje restoranas "Vilnoja" ir Lietuvos liberalų sąjungos Vilniaus Naujamiesčio skyriaus inicijavo akciją "Piešiame kalėdinį tortą", kurios metu vaikų globos namų auklėtiniai piešė tokį tortą, kokį norėtų pamatyti ant stalo Kalėdų dieną.

Ketvirtadienį konkurso laimėtojams buvo įteikti didieji prizai - pagal jų piešinius pagaminti originalūs tortai bei dalyvavimą konkurse priminsiantys diplomai.

Iš beveik mėnesį vykusios akcijos 150 piešinių buvo išrinkti trys (po vieną iš kiekvienų vaikų namų) gražiausi, originaliausi ir įdomiausi, o iš jų buvo renkamas geriausias.

"Rinkdami geriausius, atsižvelgėme į piešinio originalumą, įdomumą, piešinyje glūdinčią idėją. Žinoma, svarbu buvo ir piešinio įgyvendinimo galimybės, tačiau su neįgyvendinamomis fantazijomis šį kartą nesusidūrėme", - sakė konkurso iniciatoriaus "Vilnoja" direktoriaus Eugenijus Petronis.

Originaliausiu piešiniu iš trijų laimėjusiųjų buvo išrinktas penkiolikametės Jolantos Byčkovos, trečiųjų Vilniaus vaikų globos namų auklėtinės, piešinys. Pagal jį konditeriai pagamino daugiau kaip 10 kilogramų sveriantį trijų aukštų tortą.

Didysis tortas pradžiugins globos namų, kuriuose gyvena nugalėtoja, auklėtinius. Likusių konkurse dalyvavusių globos namų vaikams buvo padovanoti šiek tiek mažesni pagal laimėjusius piešinius pagaminti tortai.

"Jei dovanų gautume tiesiog paprastą didelį tortą - nebūtų taip įdomu. O mintis, kad tavo nupieštas tortas gali virsti tikru, skatino pasistengti", - sakė konkurso nugalėja.