Kai kurie sako, kad suknelė yra baltos ir auksinės spalvos, kiti savo ruožtu užtikrintai tikina, kad suknelė yra mėlynos ir juodos spalvos, rašo „The Telegraph“.

Šią nuotrauką socialiniame tinkle „Tumblr“ paskelbė škotų dainininkė Caitlin McNeill.

Vėliau nuotrauka pateko ir „Buzzfeed“, kur iš karto šoktelėjo į populiarumo viršūnę.

„Vyko dviejų mano artimų draugų vestuvės, o nuotakos mama nufotografavo suknelę ir atsiuntė savo dukteriai“, – pasakojo C. McNeill, gyvenančiai mažoje Kolonsėjaus saloje.

„Kai draugė parodė suknelę savo sužadėtiniui, jie susiginčijo dėl spalvos“, – pasakojo dainininkė iš Škotijos.

Į diskusiją įsitraukė ir Taylor Swift bei Kim Kardashian.



Neseniai „Oskarą“ gavusi Julianne Morre taip pat nepraleido progos pasisakyti.


Vėliau diskusijos dalyviai ėmė burtis į stovyklas ir pasipylė gausybė pajuokavimų šia tema.




Vis dėlto spalvų ekspertai iš „Adobe“ socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad pasitelkę savo programinę įrangą nustatė, kad suknelė yra juodos ir mėlynos spalvų.


Po ilgos diskusijos „Amazon“ galiausiai patvirtino, kad suknelė yra juodai mėlyna, o jos kaina – 50 svarų (apie 68,5 eurų).

Kodėl gi šios suknelės spalva sukėlė tiek nesutarimų?

Šviesa į žmogaus akis patenka per lęšius, o skirtingos šviesos bangos atitinka skirtingas spalvas, rašo žurnalas „Wired“.

„Šviesa patenka ant akies dugne esančios tinklainės, tada informacija perduodama į galvos smegenų dalį, kurioje šie signalai paverčiami vaizdais.

Deja, pirmasis šviesos pliūpsnis – tai bangos, apšviečiančios mus supantį pasaulį ir atspindinčios tai, į ką žiūrime. Jums nieko nereikia daryti, nes jūsų smegenys pačios nustato, kokios spalvos yra tai, į ką žvelgia jūsų akys, – iš esmės spalva yra „išgaunama“ iš tikrosios objekto spalvos“, – rašo „Wired“.