Vykdydamos šią akciją, organizatorės pardavinėja kepurėles, už kurias gautas lėšas žada pervesti „Ukrainos karių poreikiams“. Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ jaunos pozuoja pasipuošusios kepurėlėmis, kurios puoštos maldai sudėtų delnų, primenančių vaginą, paveikslėliu. Prie piešinėlio – Taraso Ševčenkos žodžiai „Juodaakės, mylėkitės, bet tik ne su rusais“.

Ukrainos merginų paskelbtas sekso boikotas internete sutiktas ne itin palankiai. Komentatorių jos vadinamos prostitutėmis – esą nesupranta, jog „turėtų sekso atsisakyti, o ne jį parduoti“.

Kitas komentatorius nusprendė iš merginų iniciatyvos pasityčioti nuotraukų redagavimo programa kepurėlę uždėjęs ant opozicijos veikėjos Valerijos Novodvorskos galvos (ji tikrai nepanaši į jaunas aktyvistes). „Maniau, jog jai trisdešimt metų, tad boikotas seksui“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė pokštininkas.


Akcijos organizatorės ragina „su priešu kovoti visomis įmanomomis priemonėmis“ ir teigia, jog jas įkvėpė pastarieji bandymai susilaikymą nuo sekso išnaudoti kaip politinio spaudimo priemonę. Kaip pavyzdį merginos pateikia sekso boikotą, kurį 2009 metais buvo paskelbusios Kenijos moterys, siekdamos išspręsti šalyje įsisukusią politinę krizę.

„Naujojo sekso boikoto tikrai nepakaks, jeigu norime priversti galingąjį Rusijos lyderį Vladimirą Putiną grąžinti Krymą. Kita vertus, Vakarų sankcijų taip pat“, - teigia straipsnio autorė Hanna Kozlowska.