Kevinas Chenais ir jo tėvai traukiniu atvažiavo į Pensilvanijos stotį Niujorke iš Čikagos. Jie apsistos viename Bruklino viešbutyje, prieš išplaukdami į Angliją kruiziniu laineriu „Queen Mary 2“.

22 metų K.Chenais yra sutrikusi hormonų pusiausvyra, o į Jungtines Valstijas jis atvyko iš Prancūzijos praeitais metais – gydytis dėl nutukimo Mayo (Majo) klinikoje Čikagoje.

Vaikinas planavo išskristi namo spalio pabaigoje, bet oro bendrovė „British Airways“ atsisakė įleisti jį į lėktuvą, argumentuodama, kad keleivis yra per sunkus.

Šeima ilgiau nei savaitę gyveno viešbutyje netoli Čikagos oro uosto, mėginant išspręsti šią padėtį.

Pirmadienį jie nusprendė važiuoti traukiniu į Niujorką, iš kur jie išplauks į Angliją lapkričio 19 dieną.

„Labiausiai pyksta tėvai“, – Kevinas sakė žurnalistams, atrodantis pavargęs po 19 valandų trukusios kelionės traukiniu iš Čikagos.

Jo tėvas Rene kritikavo „British Airways“ apmokėjus tik penkias nakvynes viešbutyje, kur jiems galiausiai teko praleisti 13 dienų. Jis sakė, kad oro bendrovė dar negrąžino pinigų už jų bilietus.

Didžiosios Britanijos oro bendrovės atstovas sakė, kad buvo mėginama rasti sprendimą, tačiau galiausiai buvo nuspręsta, jog K.Chenais nepavyks saugiai nuskraidinti namo.

Kevinui nuolat reikalingas deguonis ir medicinos priežiūra, todėl savaitę truksianti kelionė laivu iš Niujorko į Sautamptoną nebus lengva.

K.Chenais sunku judėti, todėl jis važinėja elektriniu vežimėliu.

Padedant Prancūzijos konsulatui, policija ir geležinkelių bendrovės „Amtrak“ darbuotojai padėjo Kevinui išlipti iš traukinio ir palikti Niujorko stotį.

Antradienį jo tėvas sakė, kad praėjus 2–3 dienoms po to, kai „British Airways“ atsisakė leisti Kevinui skristi, jų kelionių agentas informavo, jog oro bendrovės „Air France“ ir „Swissair“ pasiryžusios jį parskraidinti namo. Tačiau šeima pristigo pinigų.

„Sumokėjome 1 200 dolerių už traukinį, o vėliau – 2 000 už laivą. Nebeišgalime mokėti daugiau“, – aiškino Rene Chenais.

Jis pridūrė svarstantis iškelti bylą „British Airways“.

„Kol kas Kevinas turi likti čia. Mes ketiname šiek tiek apsižvalgyti po Niujorką ir atsijungti (nuo rūpesčių)“, – sakė vaikino tėvas.

Gydytojai apžiūrės K.Chenais artimiausiomis dienomis, o „Queen Mary 2“ darbuotojai elgėsi draugiškai, nurodė jo tėvas.