Jei ši teorija bus patvirtinta, ji paneigs daug stereotipų apie Leonardo, sakė Alessandro Vezzosi (Alesandras Vedzosis), vadovaujantis Idealo muziejui gimtajame menininko mieste netoli Florencijos.

Pasak eksperto, kuris savo hipotezę iškėlė remdamasis vienu laišku, Leonardo sūnus Paulo (Paulas) galėjo gimti, kai genialiajam tapytojui buvo kokie 17 metų. Kas jo motina, neaišku.

1479 metais Bolonijos princas Giovanni Bentivoglio (Džovanis Bentivoljas) Lorenzo (Lorencui) Puikiajam rašė apie Leonardo da Vinci iš Florencijos (sūnų) Paulo.

"Koks galėtų būti kitas XV amžiaus pabaigos Leonardo, turintis ryšių Florencijoje ir įtakingų užtarėjų?", klausė A. Vezzosi.

Atrodo, kad Leonardo nusiuntė tuo metu 10-metį Paulo į Boloniją, kad jis būtų kuo toliau nuo kažkokios "blogos kompanijos".

Minėtas laiškas pirmą kartą buvo paskelbtas prieš 8 metus, tačiau iki šiol niekas jo taip neinterpretavo.

"Kiekvienas berniukas Leonardo aplinkoje buvo laikomas jo meilužiu", aiškino A. Vezzosi ir pridūrė, kad hipotezė dėl sūnaus kol kas nėra visiškai įrodoma.

Leonardo, kuris, kiek žinoma, palikuonių neturėjo, savo amžininkų ir vėliau buvo laikomas homoseksualistu. 1476 metais jis buvo teisiamas už sodomiją, bet jo "kaltė" nebuvo įrodyta.