Kapibaros yra didžiausi graužikai pasaulyje. Jos neturi uodegos, tik trumpas kojeles su plaukmenimis. Jų gyvenimo trukmė yra maždaug 10 – 12 metų. Kapibarų gimtinė - Pietų ir Centrinė Amerika. Gyvena upių pakrantėse, pelkėse, Amazonės atogražų miškuose. Minta vandens augmenija, grūdais, vaisiais bei žole. Didžiausias kapibarų priešas laisvėje - jaguaras, bet ne mažiau šiems gyvūnams pavojingas ir žmogus, kuris gyvūną medžioja dėl mėsos. Tai yra viena iš priežaščių, kodėl kapibarų pasaulyje esti vis mažiau ir mažiau. Šiuos gyvūnus Čekijos zoologijos sodas skolina veisimui. Atgabnetos čia kapibaros bus laikomos viename voljere su tapyru. Kapibaros - labai taikios ir darugiškos, gali kartu gyventi ir su kitais gyvūnais, pvz., lamomis, maromis, stručiais Nandu ir netgi žąsimis. Kapibaros Kauno zoologijos sode - pirmą kartą.

Atkeliausiančio kupranugario vardas Feniksas. Jis yra dvikupris ir domestikuotas. Apskritai šie gyvūnai tikrai turi paklausą tarp Europos zoologijos sodų nors ir nėra įrašyti į Raudonąją knygą. Vidutinė kupranugarių gyvenimo trukmė yra 25 metai. Šį patinėlį zoologijos sodas gaus mainais už patelę.

Iguanų prekyba yra kontroliuojama tarptautinės prekybos konvencijos. Šie gyvūnai pas mus atkeliauja su kupranugariu (toks keitimosi gyvūnais susitarimas, kad už kupranugarę patelę sodas gauna patiną ir tris iguanas).