Beveik pusė apklaustų klinikų prisipažino apie draudimą negirdėjusios. 25 procentai netgi pareiškė bijančios, kad neteikdamos šios “paslaugos” bus laikomos rasistinėmis ir nepripažįstančiomis svetimų kultūrų.

Apipjaustymas - tai dalinis ar visiškas klitorio ir lytinių lūpų pašalinimas. Ritualas labiausiai paplitęs tarp dabartinių imigrantų iš Afrikos. Procedūra atliekama mergaitėms nuo 4 iki 13 metų, kartais net kūdikiams, o kartais jaunoms moterims prieš vedybas ar nėštumą. Per 15 metų visoje Didžiojoje Britanijoje dėl moters sužalojimo buvo iškelta tik viena byla.

BBC News išspausdino naują įspėjimą, kad visi Didžiosios Britanijos gyventojai, kurie išveš mergaites apipjaustymui į kitas šalis, bus baudžiami. Apipjaustymas prilyginamas fiziniam smurtui, apie visus žinomus atvejus privaloma pranešti. Pradėtos informacinės ir žiniasklaidos kampanijos, skirtos specifinėms bendruomenių grupėms, skatinami bendri agentūrų tyrimai ir kooperacija, įtraukiant imigracijos tarnybas, bėglių tarybas, sveikatos ir švietimo departamentus.

Moters sveikatos tyrimų ir vystymo fondas pasveikino tokią iniciatyvą, tačiau perspėjo: “Galbūt derėtų būti budresniems ir pritaikyti Prancūzijos sistemą, kai rizikos grupėms priklausantys vaikai tikrinami mokyklose.”