Veikla apima dvi viena kitą papildančias sritis

2007 m. įsikūrusi įmonė UAB „Anaga“ vysto dvi veiklos kryptis: prekiauja santechnika ir buitine technika bei teikia šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo (ŠVOK) sistemų projektavimo, montavimo, aptarnavimo ir remonto paslaugas. Įmonės direktoriaus Mindaugo Januškevičiaus teigimu, šios sritys yra vienodai svarbios ir viena kitą papildo.

„Klientai dažniausiai nori įsigyti pilną paslaugų komplektą, t. y. ir reikalingas prekes, ir jų montavimo bei įrengimo darbus. Montavimo darbai yra labiau sezoniniai, priklausantys nuo metų laikų. Tuo tarpu prekybos įvairia technika pajamos pasiskirsto tolygiai visus metus. Taigi abi veiklos rūšys yra tarsi dvi, vienodai reikalingos kojos, ant kurių stovi UAB „Anaga““, – pasakoja įmonės direktorius.

M. Januškevičius sako, kad idėja įkurti prietaisų prekyba ir montavimu užsiimančią įmonę gimė savaime, panorus išbandyti savo jėgas ir panaudoti dirbant vadybininku sukauptą patirtį bei žinias. Iš pradžių UAB „Anaga“ klientams siūlė aukštos kokybės, gerai žinomų prekių ženklų santechnikos ir buitinės technikos gaminius. Tuo tarpu idėja praplėsti teikiamų paslaugų spektrą gimė netikėtai.

„Pirmosios patalpos, kurias išsinuomojome savo veiklai plėtoti, buvo šalia įmonės, vykdžiusios kondicionavimo ir montavimo darbus. Pamatėme, kad jiems neblogai sekasi, todėl ir patys pradėjome gilintis ir domėtis šia tema bei nusprendėme išbandyti galimybę teikti šias paslaugas. Mus lydėjo sėkmė ir vos po poros metų pralenkėme savo kaimynus“, – prisimena pašnekovas.

Svarbiausia kokybė

UAB „Anaga“ specialistų komanda darbus atlieka stambiausiose šalies įmonėse, prekybos centruose, bankuose, telekomunikacijų bendrovėse, viešosiose įstaigose. Tarp UAB „Anaga“ klientų tokie vardai kaip UAB „Maxima“, AB „Swedbank“, VĮ „Turto bankas“ bei VšĮ Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos.

Svarbiausias įmonės tikslas – teikti kokybiškas paslaugas klientams ir taip užtikrinti ilgalaikį tarpusavio bendradarbiavimą bei veiklos tęstinumą. „Darbui su klientais reikalinga tam tikra seka. Pirmiausia, kad pradėtume bendrauti su didžiausiomis Lietuvos kompanijomis, turime įgyti geras rekomendacijas. Tam reikia sukaupti patirtį, kvalifikacijas ir sulaukti palankių mūsų paslaugas išbandžiusių klientų atsiliepimų.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad privačiame sektoriuje paslaugų tiekėjai paprastai pasirenkami ne pagal mažiausią kainą, bet pagal garantuojamą kokybę. Todėl visus darbus turime atlikti idealiai pagal numatytą planą, kitaip antros progos negausime. Tik kokybiškai suteiktos paslaugos leidžia užsitikrinti gerą vardą ir taip sulaukti sugrįžtančių, dar ne kartą įmonės paslaugomis norinčių pasinaudoti klientų“, – pažymi M. Januškevičius.

Todėl geriausias įvertinimas UAB „Anaga“ komandai yra iš lūpų į lūpas sklindančios teigiamos rekomendacijos. Pasak ŠVOK sistemas projektuojančių inžinerijos specialistų, maloniausia, kai klientai atvyksta apie įmonės veiklą sužinoję ne iš reklamos ar internete rastos informacijos, tačiau tuomet, kai kiti paslaugomis pasinaudoję žmonės ar įmonės įvertina atliktų darbų kokybę ir pataria rinktis būtent UAB „Anaga“.

Renkasi inovacijų kelią

Pasiteiravus apie tai, kas labiausiai džiugina jo vadovaujamos įmonės veikloje, M. Januškevičius pabrėžia, kad didžiuojasi vieninga, iš beveik 20 žmonių sudaryta komanda. Joje dirba patyrę inžinieriai, pardavimų ir montavimo darbų specialistai. Pasak UAB „Anaga“ vadovo, drauge su darbuotojais jis išmoko daug naujų dalykų.

„Veiklos pradžioje susidūrėme su daug naujovių. Prisimenu, kai pirmą kartą montavome klientų užsakytą įrangą. Tąkart patirties sėmėmės iš vaizdo įrašų. Taip pat prekes išvežioti yra tekę netgi per Kalėdas, kai kiti tuo metu sėsdavosi už šventinio stalo. Šis mokymosi procesas buvo labai įdomus, o visi kiti dalykai pradėjo ateiti palaipsniui“, – pasakoja pašnekovas.

Išlikti konkurencingai UAB „Anaga“ padeda ne tik nuolatinis tobulėjimas, bet ir nuo pat veiklos pradžios priimtas sprendimas žengti inovacijų keliu. „Įkūrę įmonę iškart pradėjome dirbti su elektros prietaisais, nors daug kas sakė, kad tai neperspektyvu ir nepasitvirtins. Tačiau šiandien matome, kad vis daugiau pastatų šildymo ar vėdinimo sistemos grindžiamos saulės energija ar elektros prietaisais.

Tuo tarpu daug kitų įmonių užsiėmė dujinių katilų montavimu ir paslaugų, susijusių su kietuoju kuru, teikimu. Todėl pasikeitus situacijai, dalis gamyklų taip ir nesugebėjo prisitaikyti prie atsinaujinančių energijos šaltinių, ir savo veiklą baigė. Mums tai nesukėlė šoko ir toliau einame koja kojon su moderniu pasauliu“, – ryžtingai kalba įmonės vadovas.

Tikslas – pakelti įmonę į naują kokybinį lygį

Nors siaučiant pasaulinei COVID-19 pandemijai sunku kurti ilgalaikius planus, tačiau ŠVOK sistemų projektavimo ir montavimo profesionalai vysto tolimesnę veiklos viziją. „Įmonės tikslas trumpuoju periodu – dėl pandemijos sukeltų tiekimo ir kitų trikdžių neužleisti turimų pozicijų, nenuleisti nustatytos aukštos kokybės kartelės ir neprarasti jau turimų klientų bei apyvartos.

Žvelgiant į tolimesnę perspektyvą, norime automatizuoti visų įmonės vykdomų projektų valdymą. Turime tiek daug darbo, kad vien žmogiškųjų išteklių suvaldyti visą informaciją nebeužtenka. Todėl tikimės, kad informacinių technologijų sprendimai padės įmonę pakelti į naują lygį bei užtikrins dar efektyvesnę ir sėkmingesnę mūsų veiklą“, – ateities planais dalijasi UAB „Anaga“ direktorius.

Siekdama dar labiau sustiprinti savo pozicijas, įmonė taip pat prisijungė prie 2016 m. įsikūrusios organizacijos „Rocket Cluster“. Jos tikslas – bendram tikslui suvienyti įvairių inžinerijos sričių atstovus tam, kad bendradarbiaudami ir pasitelkdami skirtingas kompetencijas jie taptų labiau konkurencingais ir klientams pasiūlytų efektyviausius sprendimus.

M. Januškevičius pasakoja, kad dalyvavimas klasterio veikloje tiek jo vadovaujamai įmonei, tiek partneriams yra nauja ir labai įdomi patirtis. „Tikiu, kad narystė „Rocket Cluster“ mums bus naudinga dėl galimybės užmegzti naujas pažintis ir ryšius bei dalintis skirtingomis verslų istorijomis, patirtimis, žiniomis, pasiekimais ar net pralaimėjimais“, – tikina ŠVOK sistemų projektavimo, montavimo, aptarnavimo ir pardavimo paslaugas teikiančios įmonės vadovas.