„Skandinaviška estetika ir vertybės Baltijos šalių gyventojams tampa vis artimesnės. Lietuvos, Latvijos ir Estijos vartotojai vis labiau domisi iš Šiaurės atkeliaujančiomis mados tendencijomis, vertina skandinaviškus prekės ženklus ir dizainą, gaminių kokybę ir tvarumą. Tačiau lygiai taip pat vertinama ir skandinaviška organizacinė kultūra bei darbo aplinkoje taikomos vertybės. Džiaugiamės galėdami Baltijos šalyse pristatyti vieną Skandinavijos e. prekybos lyderių, o taip pat prisidėti prie e. komercijos sektoriaus Lietuvoje progreso“, – sako bendrovės „Boozt Baltics“ vadovė Agnė Pargaliauskaitė.

 boozt.com

Vidinės kultūros vaidmuo organizacijoje

„Lietuvos technologijų bendrovės įsigijimas gali atrodyti paprastas ir gerai apskaičiuotas žingsnis, atsižvelgiant į IT darbuotojų trūkumą Skandinavijoje, tačiau tai buvo labiau natūrali, darbo kultūra pagrįsta išvada po dešimties metų bendradarbiavimo.“ – sako Jesper Brøndum, vienas iš „Boozt“ įmonės įkūrėjų ir technologijų direktorius.

Boozt biuro pastatas Švedijoje

„Prieš daugiau nei dešimtmetį bandėme perkelti IT funkcijas į Indiją ir Vietnamą, tačiau tai nepasiteisino atsakomybės ir klientų poreikių supratimo požiūriu. Buvo sunku dirbti, kai jie miega, ir atvirkščiai“, – dalijasi Jesper Brøndum. Tačiau atsitiktinis susitikimas su jaunu aukštos kvalifikacijos lietuvių programuotoju prieš dešimt metų atvėrė naują puslapį, lėmusį ilgalaikį IT „nearshoringą“ iš Lietuvos įmonės, kuri pernai tapo „Boozt“ dalimi ir buvo pavadinta „Boozt Technology Baltics“. „Paaiškėjo, kad skandinavus ir lietuvius sieja panašus mąstymas – mes orientuojamės į tikslų siekimą, atsakomybę už tai, ką darome. Nuo pirmos dienos patikėjome jiems kai kurias pagrindines mūsų funkcijas“, – teigia Brøndum.

boozt.com

Šiandien lietuviai yra trečia pagal dydį tautybė po švedų ir danų bendrovėje „Boozt“, kurioje dirba daugiau nei tūkstantis 35 tautybių darbuotojų, dirbančių 5 biuruose 4 šalyse.

„Svarbiausia mūsų įmonės kultūroje yra mąstysena „care-why“. Tai ne tik žinios ir įgūdžiai, bet ir nuoširdus rūpėjimas, domėjimasis, kodėl viskas yra taip, kaip yra, pasirinkimas veikti ir nueiti papildomą mylią dėl kliento, įmonės ir vienas kito. Šią kultūrą palaiko trys mūsų įmonės vertybės: pasitikėjimas, laisvė ir atsakomybė.“ – dalijasi Jesper Brøndum.

Boozt biuras

Pranašumas – skandinaviška darbo kultūra

Šiuo metu bendrovėje „Boozt Technology Baltics“ dirba virš 40 patyrusių programuotojų, tačiau planuojama, kad iki 2023 bus pritraukta dar tiek pat naujų žmonių. Plečiant komandą jau ieškoma pažengusių PHP, „React.js“, „Android“, iOS, sistemų inžinierių, kurie turės galimybę dirbti skandinaviškos darbo kultūros įmonėje, itin didelį dėmesį skiriančioje programinio kodo kokybei, darbuotojų autonomijai bei darbo ir poilsio balansui.

Boozt IT

„Netikiu mikrovaldymu. Mes pasitikime savo darbuotojais, o tai užtikrina teigiamą aplinką asmeniniam ir profesiniam augimui. Suteikiame darbuotojams laisvę, o tai kuria iniciatyvumą ir naujus mąstymo būdus skatinančią kultūrą. Su laisve ateina ir atsakomybė, o tai suteikia mūsų darbuotojams ryžto siekti geriausių rezultatų“, – aiškina Jesper Brøndum.

Jesper Brøndum, vienas iš Boozt įkūrėjų ir CTO

Apie e. prekybos bendrovę „Boozt“

„Boozt“ yra viena pirmaujančių e. prekybos platformų Skandinavijos šalyse, siūlanti platų mados, sporto, grožio ir namų apyvokos prekių asortimentą visai šeimai, daugiausiai dėmesio skiriant skandinaviškai madai, estetikai ir kokybei. E. parduotuvė Boozt.com visoje Šiaurės Europoje turi virš 2 mln. aktyvių klientų.

Boozt sandėlis

„Boozt“ akcijomis yra prekiaujama Stokholmo ir Kopenhagos „Nasdaq“ akcijų biržose. Bendrovės grynosios pajamos 2020-aisias, lyginant su 2019 metais, išaugo 27 proc. ir siekė 427 mln. eurų. Šiuo metu bendrovės padaliniai veikia 5 miestuose – Malmėje, Kopenhagoje, Orhuse, Poznanėje ir Vilniuje. Įmonėje dirba daugiau kaip 1000 darbuotojų, iš kurių daugiau kaip 150 yra IT specialistai.

Užsakymo nr.: PT_89214245