„Norėčiau laužyti tuos stereotipus, nes juk lygiai taip pat, kaip rūpinamės dantimis, savijauta, mums turi rūpėti ir veido oda. Kur svetimas ar naujai sutiktas žmogus pirmiausiai pasižiūri? Į veidą, į akis. Todėl man, žmogui, kuris scenoje ne tik girdimas, bet ir matomas, svarbu, kaip atrodau. Turiu pastebėti, kad mano veidas patiria labai daug iššūkių – grimas spektaklių metu, labai kaitrios ir ryškios šviesos, kurios taip pat džiovina odą. Neslepiu, kad stengiuosi šiek tiek investuoti, kad ji nesausėtų, atrodytų ir jaustųsi sveika, tad dar jaunystėje pradėjau domėtis, ką tepu ant odos. Taip pat už gerus genus turiu tik padėkoti tėvams, nes paauglystėje neturėjau bėdų su bėrimais ar jaunatviniais spuogais“, – pasakoja Edgaras ir teigia, kad grįžęs į Lietuvą visuomet skiria laiko vizitui pas kosmetologą. Anot jo, tai ne prabanga, o tiesiog būtinybė.

 LRT Klasika radijo nuotr.

„Tikrai nėra, kad aš nuolat kaukes naudočiau ar dar kažką daryčiau. Man smagu, kad galiu ateiti į „Nordclinic“, kur specialistė padaro viską, ko tuo metu mano odai reikia, o aš ramiai ilsiuosi. Net jaučiu, kaip po veido valymo oda tampa kaip išpurenta žemė, ir tada visi mano kremai ar serumai daug giliau įsiskverbia ir veikia dar stipriau. Rūpintis oda man yra natūralu ir logiška, todėl ji būna švari, neužsikimšusi. Kitiems galbūt nelabai patinka kažką teplioti ant veido, o man ryte nepasitepus kremu tiesiog traukia odą, tad, natūralu, susiformavo įprotis – kaip dantis išsivalyti, taip ir pasitepti drėkinamuoju kremu. Tai yra rutinos dalis“, – gyvenimo detalėmis dalijasi pasaulinio lygio tenoras, šiuo metu dirbantis Elzase, Strasbūre.

 Jurgos Urbonaitės nuotr.

E. Montvidas pasakoja, kad kiekvieną kartą atvykęs į naują šalį dirbti jis stengiasi nuomotis butą su virtuve, kad galėtų pats gamintis maistą, žinoma, sveiką. „Vėlgi, esu scenos žmogus ir man svarbu, kaip atrodau. Žinoma, jeigu norisi bandelės, suvalgau, bet ne kiekvieną dieną. Stengiuosi neapsileisti, o ypač bėgant metams“, – šypsosi jaunatviškai atrodantis vyriškis.

Oda rūpintis būtina

„Grįžęs į Lietuvą Edgaras atskuba procedūrai. Nors dėl jo užimtumo viešnagės Lietuvoje metu galime susitikti vieną ar du kartus, tų susitikimų metu stengiuosi laiką išnaudoti maksimaliai ir derinu skirtingas terapijas. Dažniausiai Edgarui atlieku rūgštinį veido valymą/deimantinę dermabraziją ir šalčio terapiją, neretais atvejais įterpdama šviesos terapiją, – pasakoja klinikos, kurioje lankosi E. Montvidas kosmetologė Ieva Mickevičiūtė. – Edgaro oda dehidratuota, todėl šiurkštoka, kartais pernelyg blizga, būna jautresnė, matomos smulkiosios raukšlelės, ryškesnės mimikos linijos, oda praradusi natūralų spindesį ir švytėjimą. Ir nors jis oda rūpinasi reguliariai, naudoja kasdienes priemones – prausiklį, serumą, kremą, o kai tik gali, apsilanko pas mus, to mažoka, kad atkurtume odos drėgmės balansą ilgesniam laikui. Nors po procedūrų odos būklė akivaizdžiai pagerėja, dingsta nemalonūs dehidratacijos pojūčiai, šis poveikis laikinas, nes Edgaro oda dėl nuolatinių skrydžių, sunkaus sceninio grimo ir prožektorių patiria didžiulį stresą. Situaciją galėtų pakeisti intensyvus drėkinamųjų procedūrų kursas arba gydytojo dermatologo parinktos injekcinės procedūros. Tiesa, žinant, su kiek iššūkių Edgaro oda susiduria kasdien, ji išties palyginus geros būklės. Manau, tai lemia ne tik priežiūra, kokybiškos priemones, nors reti, bet reguliarūs apsilankymai klinikoje, bet ir geri Edgaro genai bei gyvenimo būdas – sveika mityba, kuriai jis skiria ypatingą dėmesį, žalingų įpročių nebuvimas, dėmesys kokybiškam poilsiui bei streso mažinimui.“

Kosmetologė pabrėžia, kad odai labai padeda ir geriamas didelis kiekis vandens, be kurio, pasak Edgaro, girgždėtų balsas, ir jis negalėtų dainuoti. Tad padėdamas balsui, jis padeda ir odai.

Užsakymo nr.: PT_88763583