„Dėmesys darbuotojui yra neatsiejamas siekiant verslo sėkmės. Todėl, norėdami užtikrinti savo darbuotojų gerovę, investuojame į jų sveikatą, kokybiškus mokymus, nuolatinį tobulėjimą bei lygių galimybių garantijas,“ – sako BGS atitikties vadovė Monika Kliokienė.

Sveikata – svarbiausia

Be jau įprastų būdų palaikyti gerą darbuotojų sveikatą, tokių kaip sveikatos draudimas, BGS imasi ir kiek mažiau dažnų metodų. „Mūsų darbuotojams yra siūloma nemokamai naudotis įmonių grupės sporto sale, taip pat organizuojame įvairius iššūkius. Pavyzdžiui neseniai rengėme nueitų žingsnių iššūkį, skatinusį vietoj važiavimo rinktis žingsniavimą. Manome, kad tokios iniciatyvos skatina darbuotojus ne tik laikytis sveikos gyvensenos, bet ir suvienija komandą.“ – sako Monika.

Tačiau BGS rūpinasi ne tik fizine darbuotojų gerove. „Mums labai svarbu, jog mūsų darbuotojai čia jaustųsi gerai, todėl reguliariai atliekame rizikų vertinimus ir vieningai dirbame siekiant jų išvengti. Pandemijai sukrėtus visą industriją darbuotojams, kuriems tenka daugiausia bendrauti su klientais, surengėme streso valdymo, COVID-19 prevencijos darbe mokymus, papildomas konsultacijas. Įmonės viduje skatiname atvirą ir pasitikėjimu grįstą bendravimą ir raginame savo komandą esant bet kokiai problemai kreiptis į tiesioginius ar aukštesnius vadovus, informuoti apie pastebimas problemas, paliekant galimybę tai padaryti anonimiškai. Esame pasirengę kartu ieškoti galimų sprendimų ar tiesiog patarti jei to reikia,“ – teigia ji.

Lygios galimybės

Monika Kliokienė pabrėžia, jog šiais laikais vien kalbėti apie lygias galimybes nepakanka. „Džiaugiamės, jog BGS užtikrina lygias galimybes norint užimti vadovaujančias pareigas, nepaisant lyties, amžiaus ar tautybės. BGS tiek aukščiausių vadovų, tiek viduriniosios grandies vadovų komandas sudaro 40% – moterų, 60% – vyrų. BGS darbuotojų amžiaus vidurkis yra 40 metų, jauniausiam darbuotojui yra 20, o vyriausiam – 65 metai. Taip pat galime pasidžiaugti ir labai globaliu kolektyvu – BGS grupėje dirba 9 tautybių darbuotojai,“ – dalinasi Monika. „Nuolat skatiname darbuotojų augimą viduje. Net 35% darbuotojų, kurie buvo perkelti į aukštesnes pareigas administracijoje buvo paaukštinti iš vidinių darbuotojų. O viso sukūrėme net 600 darbo vietų. Tačiau, tai toli gražu nereiškia, kad galime sustoti. Sekantis žingsnis yra pareigybės, kurias mieliau renkasi išskirtinai vienos ar kitos lyties atstovai – mūsų tikslas yra sugriauti šią nusistovėjusią praktiką!“

Investicija į ateitį

Anot M. Kliokienės, investuodami į kiekvieną darbuotoją, BGS gauna grįžtamąjį ryšį, kuris visapusiškai prisideda prie verslo plėtojimo. „Darbuotojų ir partnerių saugumas, asmeninis tobulėjimas ir sveikatos užtikrinimas yra vienos pagrindinių įmonės tvarumo krypčių, todėl visi kompanijos darbuotojai yra baigę tvarumo mokymų programą ir yra skatinami teikti tvarias idėjas įmonės vadovybei,“ – teigia ji.

Kaip šiuolaikiškas ir į ateities augimą orientuotas verslas BGS investuoja ne tik į savo dabartinius darbuotojus, bet ir į ateities profesionalus. „Jau ne vienerius metus bendradarbiaujame su švietimo įstaigomis, tokiomis kaip VGTU Antano Gustaičio Aviacijos Institutu, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija. Dalyvaujame aukštųjų mokyklų karjerų dienose, kviečiame studentus praktiką atlikti mūsų įmonėje. Džiaugiamės, galėdami pagelbėti jauniesiems profesionalams atrasti jiems tinkamiausią kelią, realizuojant save aviacijoje, ir, galbūt, prisijungti prie sėkmingai augančios BGS komandos,“ – sako BGS atitikties vadovė.

Užsakymo nr.: PT_88344567