Pandemija paskatino verslą imtis skaitmenizacijos neįtikėtinu tempu, tačiau nacionalinės Latvijos oro linijos „airBaltic“ šiuos procesus pradėjo dar prieš keletą metų ir tam pasirinko „Apple“ prietaisus. Kokia buvo jų sėkmės paslaptis?

35 kilogramai – tiek sveria popieriniai dokumentai, kuriuos vieno lėktuvo įgula pasiimdavo su savimi tam, kad užtikrintų sėkmingą pasiruošimą skrydžiui, pakilimą ir nusileidimą. Skrydžiui svarbios informacijos prieinamumas ir tikslumas seniau priklausydavo nuo rankinio atnaujinimo, auditų ir specialių knygų. Vien šiai informacijai patikrinti prireikdavo nuolatinės kelių žmonių komandos. Tačiau pasirinkę „Apple“ prietaisus, „airBaltic“ darbuotojai visą šią informaciją dabar turi skaitmeniniu formatu.

 airBaltic“ pasirinko „Apple“ prietaisus

„Apsikeitimas informacija, prieinamumas ir pasirengimas skrydžiui. Su „iPad“ mes skrydžiui galime pasiruošti kaip niekada greitai. Pavyzdžiui, lėktuvas skrenda iš Rygos į Miuncheną ir atgal į Rygą. Anksčiau pasiruošimas trukdavo 50 minučių, o dabar tai galime padaryti per 40. Nebereikia atspausdinti visos skrydžio informacijos ir jos perduoti kapitonui – užtenka paspausti sinchronizavimo mygtuką „iPad“ planšetėje. Skrydžiui reikalingi skaičiavimai taip pat atliekami daug greičiau, nei ranka ant popieriaus. „iPad“ planšetės taip pat pakeitė mokymams skirtas knygas ir spausdintą medžiagą, o iš pilotų bei skrydžio palydovų sulaukėme tik geriausių atsiliepimų“, – teigė „airBaltic“ sistemų analitikas Andrejs Čupecs.

„iPad“ suteikiamas kiekvienam pilotui ir skrydžio palydovui. Tai leidžia greičiau ir lengviau pateikti ataskaitas, lengviau pažymėti pardavimus, gauti skrydžio informaciją ir perskaityti keleiviams skirtus informacinius tekstus.

 iPad“ suteikiamas kiekvienam pilotui ir skrydžio palydovui

Sprendimo sėkmė paremta į vartotoją nukreiptu dizainu ir funkcionalumu, kurie sukuria vientisą patirtį. Pavyzdžiui, specialios programėlės leidžia atlikti aviacijai reikalingus skaičiavimus. Prieš kiekvieną pakilimą ir nusileidimą reikėdavo apskaičiuoti lėktuvo charakteristikas, kurios priklauso nuo svorio, centravimo, greičio ir oro sąlygų. Seniau šie skaičiavimai buvo atliekami nagrinėjant kelias didžiules duomenų lenteles, o dabar tiesiog užtenka įvesti duomenis į „iPad“. Šie tikslūs skaičiavimai leidžia ne tik greičiau pasiruošti, bet ir sutaupyti degalų.

Visi duomenų rinkiniai atnaujinami keletą kartų per dieną. Todėl popierių pakeitęs „iPad“ ne tik sumažina lėktuvo svorį, bet ir leidžia nuolatos gauti naujausią ir tiksliausią informaciją.

 Apple“ sprendimus pasirinkusi „airBaltic“ – myliomis priekyje

Įvertinusios aviacijos sektoriaus specifiką, aukštus reikalavimus kokybei ir saugumui, oro linijos „Apple“ prietaisais susidomėjo ir dėl „iOS“ programėlių veikimo principo – visos jos veikia izoliuotos nuo viena kitos, o tai suteikia papildomą technologinio saugumo sluoksnį.

Latvijos nacionalinės oro linijos skatina ir kitas įmones apsvarstyti galimybę pereiti prie „Apple“ sprendimų. Jie ne tik leidžia pagerinti efektyvumą, bet ir padidinti darbuotojų motyvaciją bei sukurti sprendimus, kurie padeda rūpintis aplinka.

Užsakymo nr.: PT_87773249