Dalintis profesinėmis žiniomis - vertinga

Jau antrus metus vykstanti „Workation mentorių programa“ – vienintelis toks projektas Lietuvoje. Analogų neturintis sprendimas ne tik populiarina Klaipėdos miestą, kaip patrauklią darbostogų vietą, bet ir siekia padėti nevyriausybinių organizacijų nariams įgauti reikiamų komunikacijos, reklamos, lėšų rinkimo ar organizacijos valdymo žinių.

„Darbostogų iniciatyva Klaipėdoje – strateginė projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ iniciatyva, kuria siekiame pritraukti įvairių sričių specialistų, galinčių prisidėti prie uostamiesčio jaunimo gebėjimų stiprinimo, jaunimo organizacijų ar su jaunimu dirbančių organizacijų augimo. Specialistams iš dalies kompensuojamos su darbostogomis susijusios išlaidos mainais už individualias konsultacijas ar mokymus. Iniciatyva skirta ir orientuota būtent į jaunimą, siekiant suteikti galimybę visiems įgyti gebėjimų, kurių suteikti standartinė formaliojo ar neformaliojo švietimo sistema negali“, – apie programą pasakoja projekto „Choose Klaipėda“ vadovė Greta Meškauskienė.

Pernai programoje dalyvavo net 6 mentorių komandos ir 30 Klaipėdos nevyriausybinių organizacijų – iš viso 150 dalyvių.

„Nors mes greitai ir lanksčiai prisitaikėme prie nuotolinio darbo sąlygų ir stengėmės skirti pakankamai dėmesio darbuotojų emocinei savijautai, pastebėjome, kad sparčiai auga gyvo bendravimo poreikis. Iki karantino mums buvo įprasta užsiimti bendromis veiklomis, dalytis iššūkiais ir kurti nuoširdų komandos santykį, todėl tik atsiradus galimybei nusprendėme prisijungti prie „Workation mentorių programos“, kurios metu ne tik dirbome ar ilsėjomės, bet ir dalijomės savo žiniomis su jaunimu. Aplinkos pokytis, galimybė dalytis patirtimi ir kokybiškas bendravimo laikas suartino komandą ir padėjo su naujomis jėgomis grįžti į profesinę rutiną“, – apie dalyvavimą „Workation mentorių programoje“ pasakoja „Pildyk“ prekės ženklo vadovė Dominyka Jonušienė.

Darbostogos Klaipėdoje – patrauklus būdas išbandyti hibridinį darbą

Įmonės, išbandžiusios darbostogų modelį, pastebi išaugusį darbo našumą ir padidėjusią darbuotojų motyvaciją. Vis dėlto „hibridinio darbo“ sąvoka Lietuvoje vis dar nauja, todėl „Workation mentorių programa“, vykstanti bendradarbystės erdvėje „Light House“, leidžia itin palankiomis sąlygomis įmonėms ar pavieniams specialistams išbandyti darbostogas ir nuspręsti, ar tokia darbo ir poilsio forma jiems priimtina.

Psichologai teigia, kad hibridinis darbas stiprina komandinę dvasią, padeda efektyviai į kolektyvą įtraukti naujokus, moko derinti darbą bei asmeninį laiką. Laisvai samdomiems specialistams darbostogos – taip pat naudingas pasirinkimas. Per jas pakeičiama aplinka, bendradarbystės erdvėje lengva susipažinti su kitų sričių specialistais, partneriais ar galimais klientais, kartu lieka laiko poilsiui prie jūros ar kitiems maloniems užsiėmimams.

Profesinė mentorystė – efektyvi pagalba NVO

„Klaipėda ID“ pasiūlytas ir Klaipėdos miesto savivaldybės finansuotas projektas leidžia nevyriausybinių organizacijų atstovams ir jaunimo organizacijoms stiprinti savo kompetencijas, gauti naujų žinių bei įkvėpimo iš įvairių sričių profesionalų. Tokia sinergija prisideda prie sklandesnio NVO projektų įgyvendinimo, kokybiškesnių paslaugų teikimo ir efektyvios pagalbos visuomenei.

„Workation mentorių programa“ atvira visiems specialistams, turintiems kompetencijų finansų pritraukimo, socialinių tinklų valdymo, nuotolinių renginių organizavimo, komandos motyvavimo, efektyvios komunikacijos, tinklalapių, fotogalerijų ir filmukų kūrimo, projektų ir šiuolaikinės organizacijos valdymo srityse. Ekspertų komandos ir pavieniai profesionalai, norintys dalyvauti mentorystės programoje ir taip išbandyti darbostogų modelį, tai gali padaryti iki šių metų gruodžio 31 dienos. Daugiau informacijos apie programą ir dalyvio anketas rasite www.lighthouse.lt.

Užsakymo nr.: PT_87716583