Pradžia – garaže

Šiandien „Margas Miškas“ – viena lyderiaujančių ir bene plačiausią originalių didžiųjų rankų darbo lauko žaidimų asortimentą klientams siūlanti įmonė Lietuvoje. Tiesa, pirmieji klientai prisimena, jog dar vos prieš keletą metų ši įmonė veikla prasidėjo mažame nuosavo namo garaže dviejų entuziastingų jaunų mamų iniciatyva.

„Kartais sunku patikėti, jog pradėjusios nuo mažo namuose įrengto garažėlio, dabar galime džiaugtis didžiulėmis dirbtuvėmis ir šimtais lauko ir vidaus žaidimų. Veiklos pradžia buvo kaip linksmieji kalneliai – su labai ryškiu sezoniškumu, komplikuota logistika, neapibrėžtumu gamybiniuose procesuose. Visgi, laikui bėgant viskas susidėliojo į savo vietas ir kasmet galime džiaugtis augančiu klientų skaičiumi bei galimybe jiems kurti ir pasiūlyti vis naujus lauko pramogų būdus“, – pasakoja „Margas Miškas“ bendraįkūrėja.

Girios broliai - Jurgita Lukos Photography

Laikas kūrybai

Nors kaip ir daugelis kitų verslų, karantino kontekste „Margas Miškas“ iššūkių neišvengė, pandemija verslui atnešė ir tam tikrų privalumų.

„Pastarieji metai visiems buvo sunkūs, tačiau verta pasidžiaugti, jog karantinas mums padovanojo daug gražaus ir prasmingo laiko, kurio didžiąją dalį išnaudojome žaidimų kūrimui. Tuo laikotarpiu gimė naujausias, iš bendrojo mūsų asortimento tikrai išsiskiriantis žaidimų komplektas „Girios broliai“. Tai elegantiškas, nuotaikingas, labai kruopščiai apgalvotas žaidimų rinkinys. Drąsiai galime teigti, kad jis puikiai tiks ir mažai kompanijai, ir labai didelei šventei.

„Girios broliai“ – tai penki, vienodai puošnūs, tačiau visiškai skirtingi žaidimai, turintys savo charakterį, todėl ir iš žaidėjų pareikalaus skirtingų savybių: logikos, greičio, atidumo ir komandinio darbo“, – pasakoja „Margas Miškas“ atstovė.

 Kaladėlių bokštas. Martyna Stasiulionyte Photography

Laisvėjantys karantino ribojimai, J. Krasauskienės teigimu, leidžia ne tik mažais žingsniais grįžti į įprastas vėžias ir džiaugtis kiekvienu nuomos užsakymu, tačiau taip pat ir intensyviai vystyti karantino metu pradėtą papildomą mažųjų stalo žaidimų gamybos veiklą.

„Didelį dėmesį ir toliau sutelksime į gamybą, tai yra stalo žaidimų asortimento didinimą. Kiekvieną mėnesį klientams stengiamės pristatyti vis naują, medinį rankų darbo stalo žaidimą, tinkamą ne tik šventėms, bet ir žaisti namuose, siaurame šeimos rate. Džiaugiamės, kad šie stalo žaidimai tapo ne tik mėgstamu šeimų pirkiniu, bet ir idėja švenčių ar verslo dovanoms“, – užsimena pašnekovė.

Naujos laisvalaikio tendencijos

Prasidėjus šiltajam metų sezonui įmonės „Margas miškas“ atstovė J. Krasauskienė pastebi ir daugiau teigiamų pokyčių laisvalaikio tendencijose.

„Žmonės stengiasi daugiau laiko praleisti lauke, o ir požiūris į šventes pasikeitė – iš uždarų patalpų žmonės šventes perkėlė į pievas, namų kiemus, ežerų pakrantes. Ieškomos su šventės aplinka derančios dekoracijos ir pramogos, – pasakoja J. Krasauskienė, – Mes tikrai džiaugiamės, kad mūsų kuriami žaidimai atitinka abu šiuos kriterijus. Pastaruoju metu užsakomi lauko žaidimų komplektai, o ne pavieniai lauko žaidimai, kas parodo, jog lauko pramogos tampa svarbia šventės dalimi“.

 Kaladėlių bokštas

J. Krasauskienės teigimu, šiuo metu yra jaučiamas labai didelis lauko žaidimų poreikis, o jų rezervacijų kalendorius užpildytas net iki rudens vidurio.

„Pagrindinis klientų poreikis – vestuvių žaidimai. Tiesa, didelė dalis klientų ieško gimtadienio žaidimų, lauko pramogų įmonių išvykoms, komandos formavimui ir kt. Nuolatos pildome ir stengiamės atnaujinti lauko žaidimų atsargas, kad turėtume galimybę visiems norintiems juos išnuomoti“, – komentuoja J. Krasauskienė.

 Korys. Foto Donatas Zaščiurinskas dz-foto.lt

Nuo vaikų iki suaugusiųjų

„Margas miškas“ žaidimai ypatingi tuo, jog suaugusiuosius jie įtraukia net labiau nei vaikus.

„Svarbiausias mūsų pasiūlymas, kurį puoselėjame kasdien – nesustoti žaisti. Žaisti gali kiekvienas, žaidžiant aktyviai dirba ne tik rankų ar kojų, bet ir veido raumenys, neatsitraukia šypsena. Gerėja ir socialiniai įgūdžiai, o dėl puikių emocijų – pildosi vitamino C atsargos. Mūsų komandos tikslas – paneigti nuomonę, jog žaidimai skirti tik vaikams.

Priešingai, mūsų žaidimai kurti suaugusiems, o prie jų mielai prisijungia ir mažiausi švenčių dalyviai. Kiekvienam klientui rekomenduojame žaidimus, kurių mūsų tinklapyje www.margasmiskas.lt rasite daugiau nei 30 skirtingų rūšių, todėl padedame išsirinkti pagal aktyvumą ir šventės pobūdį bei plotą. Pasiūloje visada rasite azartiškų, loginių, komandinių ar rankos taiklumo reikalaujančių žaidimų“, – teigia J. Krasauskienė.

 Golfo kopeteles. Foto Donatas Zaščiurinskas dz-foto.lt

J. Krasauskienė pasakoja, jog į lauko pramogas šventėse ne mažiau entuziastingai įsitraukia net ir vyriausieji jų dalyviai.

„Pas mus užklydęs senjoras ras daug pažįstamų, iš vaikystės sentimentus sukeliančių žaidimų, tokių kaip: laivų mūšis, didieji šachmatai, didžiosios šaškės, kryžiukai – nuliukai, domino ir kt. Rasti galima ir Lietuvoje nelabai matytų, bet pasaulyje ypač populiarių pramogų, tokių kaip kukurūzų futbolas, žaidimais „Korys“, „Golfo kopėtėlės“, „4 eilėje“ ir kiti.

Vienas populiariausių žaidimų nuomai – bet kokioje amžiaus kategorijoje – kaladėlių bokštas su užduotimis ar be jų. Kad būtų paprasčiau išsirinkti, esame paruošę populiariausių žaidimų komplektus atskiroms amžiaus grupėms ir skirtingų švenčių pobūdžiui“, – kalbėjo pašnekovė.

Užsakymo nr.: PT_87526877