„Šis įvertinimas yra didelis įsipareigojimas ir paskatinimas nenustoti stebinti. Vos pradėję kurti viešbučio interjerą kartu su architektų ir dizainerių komanda nusistatėme keletą tikslų ir vizijų – norėjome sutelkti dėmesį į istorinę pastato praeitį, tačiau tuo pačiu sugretinti jį su dabartimi ir paversti moderniu. Mums svarbu, kad viešbučio svečiai ilsėtųsi harmoningoje ir jaukioje aplinkoje, todėl daug dėmesio skyrėme detalėms, kurios ir sukuria šiuolaikinės klasikos atmosferą. Su visa komanda be galo džiaugiamės, kad mūsų viešbutis nelieka nepastebėtas tiek vietos, tiek tarptautinėje arenoje. Be to, priklausome tarptautiniam „Design hotels“ tinklui, tad apdovanojimas už geriausią dizainą mums dar svarbesnis,“– sako viešbučio „PACAI“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė.

Modernų „PACAI“ interjerą kūrė architektės Indrė Baršauskaitė ir Greta Valikonė („YE.design.architecture“). Komanda siekė sustiprinti pastato didybę ir istorinę atmintį kartu išlaikant pagrindinius klasikinio stiliaus bruožus – eleganciją, dėmesį detalėms, medžiagų grynumą. Visos pastate esamos freskos ir unikali sienų tekstūra išsaugotos ir akcentuotos pasitelkiant apšvietimo sprendimus, o šie akcentai primena apie daugiasluoksnę ir itin margą pastato praeitį. Interjero elementų tarpe sutinkamos žemės spalvos ir baltiškų spalvų motyvai, žali augalai, marmurinės vonios ir kiti išskirtiniai dizaino sprendimai.

„Pacų rūmai buvo restauruoti pagal „Design Hotels“ tinklo principą, tai reiškia, kad viskas, kas buvo autentiška, buvo atgaivinta ir yra eksponuojama viešbučio interjere. Savo svečiams norime užtikrinti ne tik aukščiausio lygio aptarnavimą, bet ir nepakartojamą atmosferą. Kuriant viešbučio dizainą buvo naudojamos kokybiškos ir natūralios medžiagos, padėjusios išpildyti mūsų dizaino viziją, kuri ir buvo įvertinta prestižiniuose viešbučių apdovanojimuose“, – sako R. Pulkauninkaitė-Macikė.

Tai jau ne pirmasis tarptautinis apdovanojimas, kurį pelno Vilniaus širdyje įsikūręs viešbutis. 2019 metais JAV leidinio „Surface“ kelionių ir dizaino apdovanojimuose jis buvo pripažintas geriausiu didelių tarptautinių viešbučių kategorijoje. Be to, „PACAI“ džiaugiasi ir itin dideliu užsienio žiniasklaidos dėmesiu: apie viešbutį jau rašė „Forbes“, „The Telegraph“, „Elle“, „Wallpaper“, „Vogue Australia“ ir kiti prestižiniai leidiniai.

**
International Hospitality Awards – jau daugiau kaip dešimtmetį vykstantys prestižiniai viešbučių apdovanojimai, kuriuose kasmet įvertinami geriausi viešbučiai pasaulyje pagal skirtingas kategorijas. Šių apdovanojimų tikslas – suteikti galimybę Europos viešbučiams tobulėti, diegti naujoves, padidinti šalies turizmo patrauklumą ir tapti pranašesniems rinkoje. Apdovanojimų komisiją sudaro ekspertai iš įvairių Europos šalių – viešbučių rinkos atstovai, architektai, visuomenės veikėjai. Ekspertų komisija balus viešbučiams skiria pagal tam numatytus kriterijus, vertinimo procesas yra stebimas ir papildomai audituojamas.

Užsakymo nr.: PT_87515603