„Atnaujindami „Gubernijos“ nealkoholinį alų pakeitėme ne tik pakuočių išvaizdą, bet ir pačius skonius, kurie nuo šiol – lengvesni ir labiau atliepiantys vartotojų poreikius. Apie atsinaujinimą žmonėms pranešame ryžtingu šūkiu „Už savus!“. Per daugelį metų jau nesyk įsitikinome, kad būtent savų palaikymas idealiai atspindi Šiaulių miesto bei jo gyventojų pasaulėžiūrą. Taip ir „Gubernijos“ genuose savų palaikymas užkoduotas – nulemtas šiaulietiškos kilmės“, – sako bendrovės „MV GROUP Production“ rinkodaros direktorė Ieva Matulaitienė.

Pašnekovė pastebi, kad Šiaulių gyvenime nuo seno svarbų vaidmenį užimanti „Gubernija“ niekada nelieka nuošalyje bendruomenei sudėtingų išbandymų metu. Kartu atlaikyta carinės Rusijos priespauda, karų negandos, gaisrai ir nepriklausomos valstybės kūrimo iššūkiai.

„Bendruomeniškumas yra tarsi iškaltas istoriškai seniausios Lietuvos daryklos pamatuose. „Gubernija“ išliko per šimtmečius, nes visada palaikė, rūpinosi ir būrė šiauliečius. Saulės mieste susiformavo „Gubernijos“ pasaulėžiūra ir vertybės. Labai didžiuojamės Šiauliais ir norime puoselėti savo miesto savitumą ir vietos tradicijas. Esame pasiryžę skatinti bendruomeniškumo dvasią, kuri įkvepia mus naujiems sumanymams ir iniciatyvoms“, – sako I. Matulaitienė.

 Gubernija (Ryčio Šeškaičio nuotr.)

Nusikeldama į praeitį pašnekovė pastebi, kad darykla buvo patriotų ir bendruomenės lyderių susibūrimų erdvė. Pavyzdžiui, spaudos draudimo laikotarpiu „Gubernija“ padėjo skleisti tautinės vienybės idėją, aktyviai puoselėjo lietuvišką kultūrą.

Istorijos metraščiuose užfiksuota, kad darykla aktyviai rėmė kultūrinius renginius, padėjo steigti pradžios mokyklas. O Šiaulių knygnešiai bravorą laikė ypač saugia vieta, todėl jo rūsiuose, išlikusiuose iki šių dienų, slėpė valdžios draudžiamą platinti lietuvišką spaudą. Darykloje vykdavo ir slapti lietuvių šviesuomenės susirinkimai.

Gebėjimą telkti bendruomenę Šiauliuose darykla išsaugojo iki šiol. Prasidėjus pandemijai „Gubernija“ nupirko medicininių priemonių siuntą, kuri buvo pristatyta į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Bendrovės „MV GROUP“ valdoma darykla medikams ir pareigūnams dalino paramą produktais, o miesto savivaldybę aprūpino dezinfekciniu skysčiu.

 Gubernija“ per karantiną regione inicijavo judejimą Savi už savus“

Bendradarbiaudama su vietos verslu „Gubernija“ per karantiną regione inicijavo judėjimą „Savi už savus“, atkreipdama vietos bendruomenės dėmesį į tuos, kurie veikia greta.

Įgyvendindama judėjimą, „Gubernija“ finansavo dalies smulkių verslų Šiauliuose reklamos išlaidas. Taip darykla siekė paskatinti naudotis šių verslų paslaugomis ir išsaugoti darbo vietas.

Suteikta parama davė vaisių – verslų šeimininkai vieningai tikina, kad judėjimas „Savi už savus“ smarkiai prisidėjo siekiant geresnių verslo rezultatų sunkmečiu. Draugiška iniciatyva daugumą šiauliečių paragino atrasti naujų pramogų, restoranus, smulkiųjų amatininkų dirbinius ar kelią pas apylinkėse gyvenantį bitininką. Tuo tarpu paremtų verslų šeimininkai netruko perimti estafetę ir pratęsti judėjimą „Savi už savus“, savo gerais darbais apdovanodami kitus Šiaulių bendruomenės narius.

 Gubernija atnaujino nealkoholinį alų

„Šiandien atnaujintą nealkoholinį alų pristačiusi „Gubernija“ nori priminti, kad bendrystė prasideda nuo paprastų dalykų: pasisveikinimo ir trumpo pokalbio, šiltos šypsenos ar palaikymo šūksnio. Savas kraštas ir jo bendruomenė – viena didžiausių „Gubernijos“ vertybių, kurią įamžinome ir ant atnaujintų produktų pakuočių. Šiaulietišką „Gubernijos“ kilmę pakuotėse simbolizuoja saulės spinduliai – taip pagerbėme gimtąjį Saulės miestą“, – kalba I. Matulaitienė.

Anot pašnekovės, pastarasis laikotarpis dar kartą įrodė, kad „Gubernija“ ir šiauliečiai nenuleidžia rankų susidūrę su iššūkiais. Miesto bendruomenė yra atvira, užsispyrusi ir atkakliai siekianti tikslų. Daryklos sukurtoje platformoje bendruomeniškas dalijimasis patirtimi ir žiniomis su vietos verslais padėjo šiauliečiams pamatyti naujas perspektyvas, ypač kai planus jaukė pandemija.

Gubernija

„Norime, kad Šiauliuose visi jaustųsi lyg geri bičiuliai, sutelkti bendros patirties ir tikėjimo savo jėgomis. Juk visada kartu vieningai palaikome savo sporto komandas. Stengiamės, kad miestas būtų švarus ir tvarkingas, kultūrinis gyvenimas – įdomus ir įtraukiantis. Norėdami pokyčių ir judesio, patys nesėdime rankų sudėję, o kad būtų smagiau, visada kviečiame prisijungti į bendrą kompaniją“, – dalijasi daryklą valdančios bendrovės rinkodaros direktorė.

Užsakymo nr.: PT_87480445