Anot A. Gauronskio, tik po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo kokybiški ir patraukliai supakuoti ledai buvo nepaprastai populiarūs, o tuo metu tokių skanėstų pasiūla šalyje buvo itin maža.

„Dėl to priėmėme sprendimą statyti modernų fabriką, kuris gamintų aukštos kokybės ledus ir prieš 24-erius metus Kėdainiuose pradėjome savo veiklą. Šiandien mūsų ledų fabrike veikia kelios galingos linijos, galinčios gaminti įvairių formatų ledus: ant pagaliuko, vafliniame kūgyje ar puodelyje, tūbelėse ar dėžutėje, o kasdien čia supakuojame beveik 400 tūkst. porcijų ledų. Įmonėje dabar dirba daugiau kaip 100 žmonių, o kai kuriais atvejais, mūsų komandai priklauso net kelios tos pačios šeimos kartos“, – pasakoja įmonės vadovas.

Ledus gamina tik iš natūralių ingredientų

Pašnekovo teigimu, bendrovė ledų gamybai naudoja tik šviežią, nenugriebtą ir lietuvišką pieną, o per metus jo sunaudoja net 2 tūkstančius tonų. Anot jo, apskritai įmonė ledus gamina tik iš natūralių ingredientų ir stengiasi palikti kuo mažesnį pėdsaką pasaulyje.

„Naudojame tik augalinius dažiklius ir stabilizavimo sistemas, mūsų leduose nerasite nei palmių aliejaus, nei konservantų. Taip pat vystydami naujus ledų skonius ir formas išliekame atsakingi prieš aplinką ir visuomenę. Jau esame smarkiai sumažinę plastiko naudojimą pakuočių gamyboje, tačiau panašių sprendimų ieškosime ir ateityje“, – sako A. Gauronskis.

Jis pažymi, kad itin didelis dėmesys skiriamas produkcijos kūrybiniam procesui: „Į ledų gamyba mes įtraukiame platų spektrą specialistų: nuo mokslininkų, tiekėjų ar įmonės darbuotojų iki partnerių, kurių patirtis ir kompetencija leidžia sukurti skanų ir kokybišką galutinį produktą. O kad jis taptų būtent toks, stengiamės kiekviename gamybos proceso etape, pradedant žaliavos pristatymu ir baigiant ledų išvežimu į parduotuvę. Taip pat, tokie sertifikatai kaip „IFS“, „UTZ“, „USDA“ ar „Orthodox Union“ užtikrina mūsų gaminamų ledų kokybę.

Algirdas Gauronskis

Kokybės skonį supranta kiekvienas

Anot „Vikeda“ generalinio direktoriaus, lietuviai yra ypač išrankūs pieniškų ledų kokybei, nes šiandieninis vartotojas supranta, koks turėtų būti jų skonis ir sudėtis. Jo teigimu, didelė konkurencija rinkoje neleidžia atsipalaiduoti ir verčia ieškoti įkvėpimo.

„Skonio prasme Lietuvoje dominuoja pieniški ledai: plombyras išlaiko tvirtas pozicijas ir sudaro apie 80 proc. mūsų pardavimų, o norint išlaikyti aukštą jų kokybę, itin svarbu tolesnis tobulėjimas ir mokymasis. Pavyzdžiui, nuo pat „Lidl“ atėjimo į Lietuvą bendradarbiaujame su šiuo prekybos tinklu, kuris išsiskiria griežta kokybės kontrole, aukštais reikalavimais ir lūkesčiais. Toks preciziškas požiūris padeda mums sėkmingai vykdyti savo veiklą“, – teigia pašnekovas.

Šiuo metu „Vikeda“ prekybos tinklui „Lidl“ gamina per dešimt skirtingų ledų produktų. Tarp jų – pirkėjų pamėgti įvairių skonių „Ballino“ ir „Gelatelli“ grietininiai valgomieji ledai, plombyrai vafliniame puodelyje ir ragelyje, pagaminti iš nenugriebto, šviežio pieno.

Ilgai vystyta produkcija atsipirko

Pasak A. Gauronskio, jo vadovaujama įmonė prekybos tinklui „Ballino“, „Gelatelli“, „Kuljanka“ ir „Celebrate Football“ prekių ženklais pažymėtus ledus pradėjo gaminti tik po ilgo produktų vystymo, tačiau tai atpirko atvertos plačios užsienio rinkos galimybės.

„Po pirmų mūsų bendradarbiavimo su „Lidl“ metų, įmonės gaminamų ledų asortimentą išplėtėme svetur. Visada džiugu žinoti, kad mūsų pagamintais produktais gali mėgautis ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos valstybių gyventojai. Šiuo metu tiekiame ledus į Čekijoje, Danijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje esančias prekybos tinklo parduotuves. Be to, ypač vertiname išsamų ir detalų planavimą bei išankstinį užsakymų derinimą – tai leidžia taupyti laiką, efektyviai ir laiku pristatyti produkciją“, – teigia „Vikeda“ generalinis direktorius.

Svetur siūlo tik patikimiausių gamintojų produkciją

„Lidl Lietuva“ pirkimų skyriaus vadovas Domantas Vizbaras pratęsia, kad panašiu principu vasarą pasipildo ir Lietuvos „Lidl“ parduotuvių ledų asortimentas, į kurį atkeliauja įvairūs skanėstai iš užsienio valstybių. Pasak jo, prekybos tinklas tarptautinėms rinkoms atrenka tik patikimiausių tiekėjų produkciją.

„Nuolat siekiame, kad mūsų partneriai, kurių produkcija pasitikime labiausiai galėtų sėkmingai žengti į tarptautinius vandenis. Todėl džiaugiamės, kad „Vikeda“ natūralius ledus gali išbandyti ir užsienio klientai ir tikimės, kad ši partnerystė tęsis dar ilgą laiką“, – sako D. Vizbaras.

Anot pašnekovo, prekybos tinklas siekia užtikrinti ledų asortimento kokybę įvairiais būdais: „Pavyzdžiui, visų mūsų privačių prekių ženklų ledų glaisto gamybai yra naudojama tik „UTZ“ arba „Rainforest Alliance“ sertifikatais pažymėta kakava, taip pat kasmet stengiamės mažinti cukraus kiekį leduose. Be to, nuolat atliekame reguliarius ledų kokybės tyrimus.“

Užsakymo nr.: PT_87421175