Partneriai tiki, jog sujungus patyrusių Lietuvos verslo įmonių gebėjimą vertinti rizikas ir planuoti veiklą ilgalaikėje perspektyvoje bei veržlų, novatorišką startuolių mąstymą galima gerokai prisidėti prie abiejų sėkmės ir kartu gerinti Lietuvos investicinį lauką, skatinti visos šalies ekonomikos augimą.

BMI mokymų programų vadovams direktorė Diana Česonytė teigia, kad ryški takoskyra tarp didžiųjų šalies verslo įmonių, turinčių kapitalo investuoti, ir startuolių, generuojančių idėjas bei turinčių motyvacijos, riboja plėtros galimybes.

„Mūsų akademijos tikslas – padėti peržengti tas ribas. Korporacijos gerai pasveria rizikas ir moka toliaregiškai vertinti kiekvieną veiklos žingsnį. O startuolių kūrėjų mąstymas yra greitas, inovatyvus, dažnu atveju – ir globalus. Sujungę šias stiprybes, gauname sėkmingo, modernaus, patrauklaus investicijoms verslo receptą. Ar šiandien yra tas laikas, kai Lietuva turi peržengti į naują verslo sinergijos lygį ir taip kurti stipresnę ekonomiką? Tikiu, kad taip“, – sako D. Česonytė.

Sieks prisidėti prie ekonomikos augimo

Anot Martyno Kandzero, „LitBAN“ valdybos nario, Lietuvoje yra pakankamai kapitalo investicijoms, tačiau paprastai renkamasi eiti įprastu, neva saugesniu, investavimo keliu, vengiant pasitikėti startuolių bendruomene.

„Turime suprasti, kad kiekvienas išsikvėpęs startuolis yra prarasta verslo galimybė. Investicijų ir inovacijų akademijoje demonstruosime Lietuvos verslo lyderiams, jog investicija į startuolį nėra tik aklas pinigų atidavimas. Čia investuotojas gali tapti rimtu partneriu jaunam verslui, galinčiu padėti įvertinti rizikas ir žengti apgalvotus žingsnius į globalią plėtrą, kartu auginant pirminę investiciją bei kurstant šalies ekonomikos augimą“, – teigia M. Kandzeras.

Investicijų ir inovacijų akademija kviečia verslo įmonių vadovus, sprendimų priėmėjus, pradedančiuosius ir jau patyrusius investuotojus įgauti praktinių žinių, kaip ugdyti startuoliams būdingą mąstymą, semtis kompetencijų apie investicijas į startuolius, stiprinti savo, kaip patikimo investuotojo, reputaciją, susikurti į investicijas orientuotų kontaktų tinklą.

„Be visų kitų privalumų, kuriuos baigę akademiją gaus įvairių verslų atstovai ir investuotojai, jie dar ir taps Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ nariais. Turime kompetencijų apjungti patirtį ir pagalbą jauniems verslams augti. Matome akivaizdžius tokio bendradarbiavimo pranašumus, būtent todėl jungiamės prie iniciatyvos plėsti Lietuvos verslų žinias apie investicijas, startuolius, progresyvų verslo suvokimą“, – sako M. Kandzeras.

 Martynas Kandzeras

Anot jo, aktyvus pastarųjų metų Lietuvos startuolių laukas rodo, kad lietuviams pakanka idėjų, motyvacijos, lyderių, kurie imasi kurti modernius, į globalias rinkas orientuotus verslus.

„Kodėl Lietuvoje turime tik vieną „vienaragį“ startuolį, kai Estijoje tokių startuolių skaičiuojama net 7? Ar gali būti, kad kliūtis mūsų startuoliams išplaukti į platesnius vandenis yra Lietuvos investuotų rezervuotas požiūris į tokio pobūdžio investicijas? Manau, taip. Būtent todėl idėja šviesti, motyvuoti ir įgalinti Lietuvos verslo lyderius atkreipti dėmesį į čia veikiančius startuolius gali tapti rimtu impulsu šalies ekonomikos raidai,“ – įsitikinęs „LitBAN“ atstovas.

Ugdys startuolišką mąstymą

Greitai evoliucionuojanti ir vis dažniau vietines rinkas globaliomis keičianti verslo aplinka stumia dideles korporacijas ieškoti modernių veiklos metodų. Pasak Sandros Golbreich, „Baltic Sandbox“ vadovės, puikiu pavyzdžiu čia gali tapti strartuoliško mąstymo principai: gebėjimas generuoti idėjas, mokėjimas greitai persiorientuoti kintant situacijai, globalus mąstymas ir įgūdžiai sėkmingai savo sumanymus parduoti: „Savo kasdienėje veikloje matome, kad šiais principais grįsta startuolių veikla dažnu atveju yra jų sėkmės priežastis. Neabejoju, jog šių principų įsisavinimas kasdienėje veikloje galėtų padėti ir didžiosioms korporacijoms atveriant naujus veiklos horizontus ar ieškant sprendimų efektyvesniems procesams“.

 Sandra Golbreich

S. Golbreich įsitikinusi, kad vienas esminių sėkmingo verslo bruožų yra gebėjimas išlaikyti lyderystę itin konkurencingoje aplinkoje: „Būtent startuolių veiklos filosofija – inovatyvios idėjos plačiose rinkose – gali padėti stambioms korporacijos įtvirtinti savo lyderystę. Tikimės, kad Investicijų ir inovacijų akademija padės didiesiems Lietuvos verslams ne tik atrasti partnerių startuolių bendruomenėje, bet ir žengti į naują kokybinį verslo lyderystės etapą“.

Pirmasis iš 5 modulių susidedantis Investicijų ir inovacijų akademijos kursas vyks nuo 2021 m. spalio iki 2022 m. birželio. Daugiau informacijos apie programą ir dalyvavimo galimybes rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_87307671