Kaune įsikūrusių bendrovių „Luxera“ ir „Ecolux“ vadovų komanda nusprendė, jog verslas turi rodyti pavyzdį ir pirmiau nei valstybė reaguoti į realybę darbo rinkoje. Todėl priimtas sprendimas, jog visoje įmonių grupėje minimalus atlyginimas nuo šių metų gegužės mėnesio yra 800 eurų „į rankas“. Jis fiksuojamas tiek naujai priimamiems darbuotojams, tiek ir patyrusiems specialistams, tiek net ir praktiką atliekantiems studentams. Suprantama, ši „minimali“ riba yra tik pirmas laiptelis, kurį pildo įvairūs nuo veiklos rezultatų priklausantys priedai pagal bendrą visoje įmonių grupėje taikoma motyvacinę sistemą.

„Luxera“ Lietuvoje platina inovatyvias žemės ūkio technologijas, automatizuotą bei robotizuotą techniką žemės ūkiui – „FJ Dynamics“ automatizuoto vairavimo įrangą „LandMaster“, nuotolinio stebėjimo sistemas ir apsaugos sistemos žemės ūkio technikai, pašarų robotus, pasėlių derlingumo stebėsenos dronus „senseFly/Pic4fields“. „FJ Dynamics“ yra pasaulyje pirmaujančios skraidančių dronų kompanijos DJI atskilusi ir prieš trejus metus įkurta įmonė, kurianti GPS ir dirbtinio intelekto sprendimus žemės ūkiui.

Tuo metu „Ecolux“ yra pirmoji privati įmonė Lietuvoje, siekianti teikti ekologinių ūkių sertifikavimo paslaugas. Vykstantis sertifikavimo procesas sudarys sąlygas aukščiausios kokybės paslaugoms, didins ūkininkų pelną ir gaunamas išmokas. Iki šiol šios procedūros, nors formaliai atviros privačiai konkurencijai, vis dar buvo faktiškai valdomos kaip valstybės monopolis.

Pasak Deivido Pečiukėno, žemės ūkio inovacijos Lietuvoje jau yra realybė, kurios vaisiais džiaugiasi vis daugiau stambių ir vidutinių ūkių. Sėkmingai besiplečiantis žemės ūkio sektorius yra ir itin patraukli erdvė profesinei karjerai, o sprendimas fiksuoti naują minimalaus darbo užmokesčio standartą atkreips visų dėmesį ir kurs naują požiūrį į žemės ūkį ir čia dirbančių ateitį.

Užsakymo nr.: PT_87040775