Skyrė paramą medicinos įrangai įsigyti

CUP vadovės Onos Nevinskienės teigimu, NKC padalinio veikla prekybos centre vertinama kaip ypač pasiteisinęs visuomenės socialinės atsakomybės projektas, tačiau tuo neapsiribojama. 2020 metų pavasarį prekybos centras tarp verslų buvo vienas iš pirmųjų, prisidėjusių prie medikų palaikymo iniciatyvos, kurią iškėlė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) – CUP skyrė 10 tūkst. eurų paramą, skirtą su COVID-19 virusu kovojantiems medikams, kad jie būtų aprūpinti reikalingomis apsaugos priemonėmis.

PC CUP nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje CUP irgi neužsisklendė su pandemijos pačiam prekybos centrui sukeltomis problemomis – solidarizavosi su visuomene, skirdamas 20 tūkst. eurų paramą prezidento Valdo Adamkaus globojamam „Gydymo įstaigų paramos fondui“. Šios lėšos buvo panaudotos COVID-19 infekcijos plitimo metu labiausiai reikalingai medicinos įrangai įsigyti.

Už „Gydymo įstaigų paramos fondui“ paaukotą sumą buvo nupirkti multifunkciniai paciento būklės stebėjimo monitoriai ir didelio srauto deguonies terapijos aparatai VšĮ Vilniaus miesto klinikinei ligoninei. Padovanoti multifunkciniai paciento būklės stebėjimo monitoriai buvo sumontuoti reanimacijos skyriuose, kuriuose gydomi sunkiausia ligos forma sergantys pacientai, o didelio srauto deguonies terapijos aparatai – labai didele ir vertinga pagalba, siekiant išvengti paciento intubacijos, kai nebepadeda įprasta deguonies terapija.

PC CUP nuotr.

CUP prekybos centre pernai donuota 20 proc. šalyje donorų duodamo kraujo

Per visus šešerius metus nuo NKC padalinio veiklos pradžios CUP prekybos centre praėjusieji metai šiam padaliniui buvo vieni rezultatyviausių – sulaukta 15 168 kraujo donorų apsilankymų, iš kurių duota kraujo 12 780 kartų. Per metus šiame padalinyje pirmą kartą kraujo donorystės praktiką išbandžiusių buvo net 985 asmenys.

Tiek CUP, tiek ir NKC pripažįsta, kad toks dvišalis bendradarbiavimas duoda puikią sinergiją – tai tampa neįkainojama parama sveikatos įstaigoms. Dabartinės situacijos sukelti sveikatos iššūkiai anksčiau buvusių neatidėliotinų medicinos procedūrų, kai tenka gelbėti gyvybes ar perpilti ligoniui kraują, nesumažino – kraujas reikalingas nuolat. Deja, donorystė daugeliui nebėra toks prioritetinis pasirinkimas kaip iki pandemijos, o karantino metu yra ribojamos ir mobiliosios kraujo donorystės akcijos.

„Sostinės prekybos centre CUP įsikūręs NKC padalinys – strategiškai patogi vieta, suteikiant galimybę žmonėms užsukti net ir keliaujant pro šalį. Kraujo donorystės procedūra trunka neilgai ir yra neskausminga. Reguliarus kraujo davimas yra naudingas sveikatai – sumažinama rizika susirgti tokiomis širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis kaip insultas ar infarktas, taip pat skatinamas kraujo ląstelių atsinaujinimas. Derėtų paminėti ir tai, jog valstybė remia neatlygintiną kraujo donorystę bei 40 ir daugiau kartų kraujo davusiems donorams suteikia galimybę gauti 116 eurų dydžio valstybinę antrojo laipsnio pensiją“,– teigia NKC atstovė Viktorija Plungytė.

Ji taip pat pabrėžia, jog duoti kraujo yra saugu – NKC nuolat dezinfekuojami paviršiai, reguliuojami ateinančiųjų duoti kraujo srautai, čia nesilanko sergantys asmenys, personalas ir donorai dėvi veido apsaugos priemones, atvykusiems donorams yra matuojama kūno paviršiaus temperatūra.

„Suprantame, kad užsitęsus karantinui, ne vienam verslui vis sunkiau rasti motyvacijos ar lėšų, vykdant visuomenei svarbius socialinės atsakomybės projektus. Juk, be visiems bendrų iššūkių, esame įsipareigoję pasirūpinti savo darbuotojais, numatyti verslo ateities scenarijus, deramai įvertinant tiek grįžtamus, tiek ir negrįžtamus gyvenimo ir veiklos pokyčius. Vis dėlto planuodami, kaip veiksime atslūgus pandemijai, negalime sau leisti būti nuošalėje, kai gydymo įstaigose sprendžiami gyvybės ar mirties klausimai. Manau, kad esami sunkumai yra aplinkybė, padedanti verslui atskleisti savo požiūrį į bendruomenes, tai gali ne tik padėti kurti pasitikėjimu grįstus santykius, bet ir tapti sunkumus įveikiančia bei atsparumo teikiančia jėga“, – sako CUP vadovė.

Užsakymo nr.: PT_86917453