Apie tai, kad savo draugų – kompanijos „Volfas Engelman“ – rengiamą 168-ojo gimtadienio vakarėlį teks švęsti virtualiai, prieš gerus metus Mantas Bartuševičius, tikriausiai, net nebūtų pagalvojęs. Vienas iš didžiausių virtualių renginių jau visai netrukus – balandžio 16 dieną – laukia ne tik Manto, bet ir „Delfi“ skaitytojų – gero alaus mėgėjų, žinovų bei visų, kurie jau spėjo pasiilgti švenčių.

Virtualūs gimtadieniai ir kiti renginiai komikui dabar yra kasdienybė – tokia ta karantino realybė, prie kurios neišvengiamai teko prisiderinti. Tačiau pati pradžia pačiam Mantui, kaip ir daugumai, buvo išties netikėta.

„Kartu su „Humoro klubu“ planavome turėti neblogą mėnesį ir daug pasirodymų. Paskelbus pirmąjį karantiną, labai nesijaudinome, numojome ranka – ką padarysi, atsigriebsime kitą mėnesį. Kai balandį karantinas ir vėl buvo pratęstas, viską nukėlėme dar mėnesiui į priekį. Akivaizdu, kad tada tikrai nesupratome, kas tai yra ir iki ko tai išsivystys. Tik vasarai pasibaigus atėjo supratimas, kad keisti reikės absoliučiai viską, nes taip greitai iš šios situacijos tikrai neišeisime“, – pasakoja M. Bartuševičius.

Igno Gaižausko nuotr.

Kai užsiveria vienos durys, atsiveria kitos

Minčių pradėti kūrybinę veiklą internetinėje erdvėje „stand-up comedy“ atstovas turėjo ir anksčiau, tačiau pandemijos paskatintas nusprendė nelaukti ir neprašovė: „Iš pradžių buvo sunku, bet pamažu judėjau į priekį. Kai apribojimus šiek tiek atlaisvino, nesiryžau statyti all-in ir grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo, tad antroji pandemijos banga jau buvo lengvesnė – jai pasiruošiau, todėl dabar galiu raškyti nelengvo įdirbio vaisius. Tiesą sakant, dabar tikriausiai esu užimtas labiau, nei prieš pandemiją: rašau scenarijus, filmuoju, vedu virtualius protmūšius ir renginius“.

Ko daugiau atrado šiuo periodu – teigiamų ar neigiamų dalykų – M. Bartuševičius atsakymo iki šiol dar nesurado. Bene sunkiausiu išbandymu tapo kelionių ir naujų patirčių trūkumas.

„Kūrybine veikla užsiimantiems žmonėms visuomet kartodavau: kuo daugiau keliaukite, nes iš patirčių gimsta idėjos. Sėdėti kelis mėnesius ant sofos ir šaudyti mintis iš „tuščios galvos“
– labai sunku. Jau pamiršau, kaip tos kelionės atrodo, kokie džiaugsmai ir vargai jose būdavo. Prisimenu kaip pro rūką, bet visos detalės atrodo labai toli. Tikriausiai tai ir yra blogiausia karantino pusė, – sako Mantas.

Igno Gaižausko nuotr.

Kai negali švęsti gyvai – ieškai virtualių išeičių

Tačiau ir pasidžiaugti tikrai yra kuo: prieš kurį laiką prasidėję darbai su kompanija „Volfas Engelman“ ilgainiui virto tvirta ir gražia draugyste, kuriai karantinas tikrai nepakišo kojos. Balandžio 16 dieną Mantas Bartuševičius taps ne tik „Volfas Engelman“ rengiamo virtualaus gimtadienio svečiu, bet ir vedėju.

„Viskas prasidėjo nuo vieno vaizdo įrašo sukūrimo, po kurio sekė kitas, vėliau – dar vienas. Šia draugyste labai džiaugiuosi. Ir jei kas nors iš „Volfas Engelman“ dabar skaito šį tekstą, tegul žino, kad perduodu linkėjimus. Štai iki ko prisigyvenom – linkėjimus turiu perduoti per straipsnius“, – juokiasi Mantas, kurį jau visai netrukus išvysite 168-ajame „Volfas Engelman“ gimtadienio vakarėlyje.

Pasak pašnekovo, šis gimtadienis – bus vienas smagiausių, didžiausių ir geriausių karantininių renginių, kurių iki šiol sulaukė Lietuva.

Igno Gaižausko nuotr.

Antrą gyvavimo šimtmetį skaičiuojantis „Volfas Engelman“ bravoras šiandien gamina ne tik garsųjį alų, bet ir kitus gėrimus, kurių gamyboje ypatingą dėmesį skiria inovacijoms. Kaip prasideda alaus kelionė ir ką turėtume žinoti apie patį alų bei jo degustacijas, „Volfas Engelman“ gimtadienio svečiai savo akimis galės išvysti virtualioje ekskursijoje po bravorą. Įdomių istorijų bei faktų alaus mėgėjai išgirs „Volfas Engelman“ studijoje vyksiančios gyvos diskusijos metu, o visi norintieji savo žinias galės pademonstruoti ir virtualioje viktorinoje, kurioje dalyvauti kviečiami ne tik alaus mėgėjai bei žinovai, bet visi „Volfas Engelman“ draugai. Pasak gimtadienio organizatorių, tikimasi, kad prie ekranų šventę švęs bene pusė milijono žmonių!

Užsistatykite priminimą jau dabar: ilgai brandintas 168–asis „Volfas Engelman“ gimtadienis „Ne jubiliejus“ Delfi naujienų portale vyks jau balandžio 16 d., 19:00 val.

Užsakymo nr.: PT_86905405