Anot „MOKI VEŽI“ personalo vadovės Akvilės Pačėsaitės, pozityvią vidinę atmosferą organizacijoje stengiamasi kurti ne tik padrąsinančiais žodžiais, bet ir konkrečiais veiksmais.

„Pastarieji metai tiek visai valstybei, tiek verslui buvo itin sudėtingi. Mūsų įmonė – ne išimtis. Suprantame, kad be daugybės mūsų darbuotojų pastangų negalėtume kalbėti apie sėkmingą „MOKI VEŽI“ gyvavimą. Todėl, nepriklausomai nuo šalyje susiklosčiusios situacijos, nuo balandžio mėnesio nusprendėme pakelti darbo užmokestį visiems parduotuvėse dirbantiems mažmeninės prekybos darbuotojams“, – sako A. Pačėsaitė.

Atlyginimas kils iki 16 proc.

Konkretus atlygio augimas priklausys nuo „MOKI VEŽI“ darbuotojų užimamų pareigų, o iš viso į jo kėlimą bendrovė investuos papildomus 1,2 mln. eurų. Vidutiniškai įmonės parduotuvių komandos narių atlyginimas kils 7 proc., kai kuriems darbuotojams – net iki 16 proc.

„Konkurencingas ir sąžiningas atlygis už atliktą darbą – labai svarbus kiekvienam darbuotojui. Tad noras padidinti mūsų darbuotojų atlyginimus – apgalvotas sprendimas, atspindintis vidinę mūsų įmonės politiką. Tokiu būdu siekiame įvertinti atkaklų mūsų parduotuvių personalo darbą – ne tik už gerų finansinių rodiklių pasiekimą, bet ir už atidumą, dėmesį klientams, gerą jų aptarnavimą bei sklandų veiklos tęstinumo užtikrinimą net ir sunkiausiu metu“, – teigia „MOKI VEŽI“ personalo vadovė.

Intensyviausiu laikotarpiu išmokės papildomus priedus

A. Pačėsaitė pažymi, kad visi įmonės darbuotojai, nepaisant to, kokias pareigas užima, turi galimybę prie bazinio atlyginimo užsidirbti papildomai. Šis atlygis priklauso nuo pareigybei keliamų reikalavimų ir bendrovės strateginių krypčių.

Pasak pašnekovės, intensyviausio sezono metu, parduotuvių darbuotojai pretenduos į dar vieną priedą: „Kadangi nuo balandžio iki rugsėjo sulaukiame didžiausių klientų srautų, šiuo laikotarpiu dirbsiančiam parduotuvių personalui mokėsime finansinius priedus. Tai – dar viena padėka už visą komandos atsidavimą ir sunkų darbą.“

Pandemija pakoregavo įprastas motyvavimo priemones

„MOKI VEŽI“ personalo vadovė pratęsia, kad palaikyti teigiamą mikroklimatą ir užtikrinti visapusišką darbuotojų gerovę yra didžiulis iššūkis bet kuriai įmonei. Jos teigimu, šio tikslo siekti dar sudėtingiau tapo šalyje įsivyravus koronaviruso pandemijai.

„Didžiulis bendrovės personalo indėlis į kasdienes užduotis mums reiškia labai daug. Dėl to stengiamės kryptingai motyvuoti mūsų darbuotojus, sudaryti jiems plačias galimybes augti ir mokytis. Taip pat norime, kad kiekvienas komandos narys galėtų pilnai save realizuoti, o jo santykis su kolektyvu ir vadovais būtų draugiškas bei pagarbus. Nors karantinas pakoregavo daugybę „MOKI VEŽI“ tradicijų, pavyzdžiui, teko atsisakyti didesnių susibūrimų ir laisvalaikio kartu, darbuotojams dėmesį parodyti stengiamės ir kitais būdais“, – sako specialistė.

Atmosferą įmonėje kuria kruopščiai suplanuotos iniciatyvos

Anot pašnekovės, bendrovė turi daugybę iniciatyvų, kuriomis stengiasi puoselėti šiltą vidinę atmosferą visoje įmonėje, tačiau tuo pat metu palaiko ir atskirų parduotuvių vadovus, kuriančius individualias motyvacijos strategijas.

„Turime tradiciją švęsti mūsų parduotuvių jubiliejinius gimtadienius, tad minėdami tokias progas, padėkojame visiems atitinkamos parduotuvės komandos nariams ir įteikiame jiems dovanėles. Tuo pat metu, ilgamečiams darbuotojams parodome papildomą dėmesį ir skiriame specialias dovanas. Be to, šių Velykų proga, visus „MOKI VEŽI“ darbuotojus pasveikinome gausiu, sveiku ir spalvingu šventiniu siuntiniu. Tikimės, kad ir sprendimas prieš pat Šv. Velykas padidinti mūsų parduotuvių darbuotojų atlyginimus, užtikrins dar didesnę jų motyvaciją, šiuo visiems sudėtingu laiku“, – sako A. Pačėsaitė.

Užsakymo nr.: PT_86883225