„Altero“ – auganti paskolų palyginimo platforma

Kaip pasakoja K. Paškevičius, jau trejus metus Lietuvoje veikianti paskolų palyginimo platforma „Altero“ – vieta, kurioje apsilankęs žmogus gali palyginti keleto finansinių įstaigų pasiūlymus dėl finansavimo: pradedant vartojimo paskola, baigiant kreditų refinansavimu.

„Vietoje to, kad žmogus eitų į skirtingus bankus, kreiptųsi dėl finansavimo, pildyti prašymus ir pan., naudojantis „Altero“ užtenka užpildyti vieną paraišką ir vienu kartu gauti daugybės mūsų partnerių, t. y., finansavimo paslaugas teikiančių bankų ar bendrovių pasiūlymus“, – aiškina „Altero“ atstovas.

Šimtus metų Amerikos mokslininko ir politikos veikėjo Benjemino Franklino sugalvotas posakis „laikas – pinigai“ puikiai atspindi „Altero“ veiklos viziją.

„XXI a. laikas yra vienas brangiausių mūsų resursų, tačiau naudojant palyginimo platformą, ne tik yra taupomas laikas, bet ir realūs pinigai. Lyginant finansavimo pasiūlymus, turime galimybę išsirinkti finansiškai patraukliausią variantą, su geriausiomis sąlygomis, mažiausiomis palūkanomis ir norimu paskolos grąžinimo laikotarpiu“, – teigia K. Paškevičius.

Kaip sako „Altero“ atstovas, jų klientai sutaupo vidutiniškai 4100 eurų: „Kiekvienas atvejis yra unikalus, skolinantis mažas sumas taip pat galima sutaupyti, nes pripažinkime, kad būtent didžiausias BVKMN ir būna skolinantis mažesnes sumas trumpesniems periodams“.

Tačiau, pasak jo, vis dar pasitaiko žmonių, kurie vietoje to, kad lygintų paskolas ir ieškotų geriausių pasiūlymu, susigundo televizijos ekrane ar internete pamatyta reklama ir be jokių alternatyvų ją pasirenka.

„Lygiai taip pat, kaip parduotuvėje pirkdami produktus, lyginame jų kainą, kokybę, sudėtį taip ir su paskolomis turėtume nesigriebti pirmos pasitaikiusios, o vėliau gailėtis, kad įsigijome nekokybišką produktą ar paslaugą ir dabar turime mokėti dideles palūkanas. Tad prieš imant bet kokią paskolą, pirmoji užduotis, kurią turėtų padaryti kiekvienas – palyginti skirtingus kreditorių pasiūlymus“, – neabejoja K. Paškevičius.

Svarbiausia – klientas

Stebėdami rinką, klientų lūkesčius ir pageidavimus, „Altero“, lyginant su panašias paslaugas teikiančiomis platformomis, siūlo kur kas platesnę pasirinko laisvę.

„Kitaip nei panašios palyginimo platformos, kurios parenka 1–2 pasiūlymus, o paskolos teikėjo nenurodo iki tol, kol jis nėra pasirenkamas, „Altero“ siekia visiško atvirumo ir šilto požiūrio į klientą. Todėl stengiamės pasiūlyti kuo daugiau įmanomų variantų su visomis detalėmis, kad klientui būtų kuo paprasčiau ir patogiau palyginti pasiūlymus“, – teigia K. Paškevičius.

„Altero“ ne tik pateikia daugiau galimų pasiūlymų, bet ir leidžia klientui pačiam pabendrauti su finansuotojais ir kredito įstaigomis.

„Esame už atsakingą skolinimą, todėl grubiai nebrukama savo partnerių pasiūlymų. Tai reiškia, kad klientas, užpildęs paraišką, nieko neįsipareigoja ir gali pasikonsultuoti su mūsų pasiūlytais kreditoriais, išsiaiškinti jam rūpimus klausimus ir tik tuomet priimti geriausią sprendimą“, – pasakoja K. Paškevičius.

Anot jo, užsisakyti paskolų palyginimo platformą yra visiškai nesudėtingas ir vos keliolikos minučių reikalaujantis procesas.

„Pirmiausia – besikreipiantis žmogus turėtų būti pilnametis, Lietuvos pilietis ar užsienio pilietis su leidimu gyventi Lietuvoje. Besikreipiantysis turi nurodyti savo oficialias pajamas, kurios privalo būti didesnės nei 200 eurų. Įrodyti pajamoms, reikalinga darbo sutartis, individualios veiklos pažyma ar kiti, su darbu susiję, dokumentai. Pildant paraišką, reikalinga galiojanti asmens tapatybės kortelė arba pasas bei prisijungimas prie elektroninės bankininkystės, arba mobilusis parašas, arba sertifikuotas SMART ID “, – aiškina K. Paškevičius, kuris priduria, jog didžioji dalis pasiūlymų klientus pasiekia jau per pirmąją valandą nuo paraiškos išsiuntimo, o pati palyginimo paslauga yra visiškai nemokama.

Kęstutis Paškevičius

Kaip vertinamos kliento pajamos?

Pirmoje vietoje „Altero“ vertina su darbo santykiais susijusias pajamas: valstybės tarnautojų pajamos
IV, ūkininkų, MB, verslo pažyma, kas dirba pagal ją (deklaracijos, pajamų išlaidų žurnalas, išrašai, sąskaitos faktūros, tęstinumo dokumentai). Užsienyje dirbančių asmenų pajamas (DS, išrašas, algalapiai). Kaip pajamos vertinamos ir pajamos, susijusios su pensija, neįgalumu, išmokomis už vaiko priežiūros atostogas. Vertinamos ir nuomos pajamos, taip pat – kai įmonė papildomai moka darbuotojui už savo transporto eksploatavimą arba nekilnojamojo turto (NT) ilgalaikę nuomą.

Nauji partneriai – naujos galimybės

Šiais metais „Altero“ 28 partnerių ratą papildė puikiai Lietuvoje žinomas bankas „Citadele“ bei ambicingus tikslus keliantis rinkos naujokas, specializuotas paskolų ir indėlių bankas „Fjord Bank“.

„Vienas iš mūsų didžiausių tikslų yra atpiginti finansavimo paslaugas Lietuvos žmonėms, todėl pritraukdami naujus partnerius, kuriame konkurenciją didesniems Lietuvos bankams, o tai leidžią žmonėms gauti pigesnes finansavimo paslaugas ir geresnes sąlygas“, – apie augančią partnerystę su vis daugiau finansavimo paslaugas teikiančių bankų ir įmonių pasakoja K. Paškevičius.

„Citadele“ banko Verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas Darius Burdaitis sako besidžiaugiantis naujais partneriais bei besitikintis ilgo, produktyvaus bendradarbiavimo.

„Altero“ platforma mums yra papildomas kanalas, kad pasiūlytume finansines paslaugas šalies gyventojams, kurie renkasi apsipirkti, užsisakyti paslaugas bei tvarkyti kitus reikalus internetu. Didžiąją dalį vartojimo paskolų „Citadele“ bankas būtent ir išduoda nuotoliniu būdu, gyventojams pateikdami prašymą interneto banke ar mobiliojoje programėlėje. Asmenims, kurie planuoja skolintis vartojimo reikmėms, visada patariame įvertinti tokio finansinio įsipareigojimo aplinkybes ir sprendimą priimti atsakingai“, – sako D. Burdaitis.

„Paprastai tokiam pradedančiam bankui kaip mes, norint įsitvirtinti rinkoje, reikia daug laiko ir rinkodaros investicijų. Todėl šiame augimo kelyje svarbu valdyti riziką ir užtikrinti stabilų pardavimo srautą. Bendradarbiavimas su nemažą patirtį sukaupusia įmone, tokia kaip „Altero“, suteikia daugiau galimybių“, – teigia „Fjord Bank“ vadovas Veiko Kandla.

Asociatyvi nuotr.

Pasak jo, tokia partnerystės padės abiems įmonėms padės augti ir stiprinti savo pozicijas rinkoje.

„Kadangi esame bankas, mums labai svarbu mūsų partnerių reputacija ir stabilumas. „Fjord Bank“ dabar gali pasiekti platesnį potencialių klientų ratą, o „Altero“ – pateikti savo klientams tvirtą ir konkurencingą pasiūlymą. Manau, kad pirmieji 2,5 mūsų bendradarbiavimo mėnesiai tai puikiai iliustravo“, – sako V. Kandla.

Tiek „Citadele“, tiek „Fjord Bank“ atstovai vieningi – Lietuvoje auganti paskolų palyginimo kultūra yra ypač reikšminga galutiniam vartotojui.

„Tokia palyginimo platforma ne tik naudinga klientams, bet ir priverčia bankus bei kreditorius galvoti apie geresnių produktų kūrimą ir vertės pasiūlymo klientui gerinimą“, – neabejoja D. Burdaitis.

„Džiaugiuosi, kad įvairių pasiūlymų palyginimo kultūra, paplitusi Šiaurės šalyse, po truputį atkeliauja ir į mūsų regioną. Užuot pasirinkę pirmą pasitaikiusį banko pasiūlymą, žmonės gali lyginti daug skirtingų kreditorių pasiūlymų ir taip sutaupyti šimtus ar net tūkstančius eurų“, – teigia V. Kandla.

Užsakymo nr.: PT_86827315