„Siekiame, kad mūsų prekybos tinklo klientai galėtų rasti ne tik gerai pažįstamų prekių ženklų gaminių, bet ir vietinės, autentišką aurą turinčios produkcijos, tad 2020 m. mažųjų šalies ūkininkų ir gamintojų produkcijai skyrėmė ypatingai daug dėmesio. Per praėjusius metus užmezgėme ryšius su daugiau nei 15 gamintojų, dalies jų produkcija atsirado ir nuolatiniame mūsų asortimente. Vienas tokių pavyzdžių – partnerystė su „Kaimišku dūmu“, kuri ne tik leido prisidėti prie jų veiklos stabilumo užtikrinimo, bet ir šio verslo vardo garsinimo. Tai, ką pradėjome praėjusiais metais, tęsiame ir šiemet: norime paskatinti ir kitus smulkiuosius šalies gamintojus kreiptis į mus – visuomet apsvarstome bendradarbiavimo galimybes su kokybišką produkciją gaminančiais vietiniais verslais“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Šiuo metu „Lidl“ pirkėjai parduotuvių lentynose gali įsigyti „Kaimiškas dūmas“ gaminamos aukščiausios rūšies šaltai rūkytos delikatesinės nugarinės, o riboto laiko akcijų metu – ir aukščiausios rūšies šaltai rūkytos skilandinės dešros.

Mintis kurti verslą kilo netikėtai

Anot „Kaimiško dūmo“ vadovės, dar prieš 25-erius metus jokios minties apie įmonės įkūrimą net nebuvo: „Tiesiog gyvenome kaime ir auginome kiaules, o tuo metu tai ir buvo pagrindinis mūsų pragyvenimo šaltinis, nes jas parduodavome perdirbimo įmonėms. Tačiau tam tikru laikotarpiu, užauginome daugiau kiaulių, nei galėjome parduoti mėsos kombinatams, tad sugalvojome patys pardavinėti jų mėsą ir gaminius įvairiose turgavietėse.“

Pasak įmonės vadovės, kadangi pirkėjams labai patiko mažoje rūkykloje, pagal senelių perduotas sūdymo receptūras gaminami produktai, o paklausa vis augo, buvo nuspręsta įkurti įmonę ir taip patenkinti klientų norus.

Pagaminta Lietuvoje

Bendradarbiavimas su „Lidl“ padėjo praplėsti pirkėjų ratą

V. Pietarienės teigimu, įmonė ir visas jos kolektyvas labai džiaugėsi, kai „Lidl“ atstovai susisiekė su įmone ir parodė iniciatyvą dėl galimo bendradarbiavimo. Ji pažymi, kad po neilgai trukusių derybų, „Kaimiško dūmo“ gaminami mėsos produktai jau buvo galima rasti prekybos tinklo parduotuvių lentynose.

Pasak įmonės vadovės, ši partnerystė, prasidėjusi pandemijos metu, tapo tikru išsigelbėjimu įmonei, padėjusiu atsitiesti ir sėkmingai tęsti veiklą sudėtingu laikotarpiu.

„Galima sakyti, kad tik „Lidl“ sprendimas palaikyti mažuosius šalies gamintojus, tarp jų – ir mus, leido mums beveik nenukentėti per pandemiją – ne tik išsaugojome visus savo darbuotojus, bet ir gerokai praplėtėme savo pirkėjų ratą visoje šalyje. Džiaugiamės, kad lengvai randame bendrą kalbą su prekybos tinklo atstovais, o ateityje tikimės užmegzti dar glaudesnį ryšį“, – sako „Kaimiško dūmo“ vadovė.

Senoviniai receptai išgauna autentišką mėsos skonį

Pasak pašnekovės, šiandien visa įmonės mėsos produkcija yra gaminama pagal senovinius, tradicinius receptus – produktai yra sūdomi sausu būdu, apibarstant natūraliais česnakais ir prieskoniais, tad mėsa įsisūrėja savo sultyse. Taip pat, kad druska ir prieskoniai gerai pasiskirstytų, mėsos gaminiai yra nuolat vartomi.

„Be to, siekdami pagaminti išskirtinio skonio ir sukurti autentiškus, aukščiausios rūšies šaltai rūkytu kumpius, nugarines, dešras ar kumpelius, juos rūkome kaimiškose rūkyklose, kūrenamose juodalksnių malkomis ir jų pjuvenomis. Išrūkyti gaminiai įgauna puikią spalvą ir yra sausi, todėl ragaujant juos jaučiasi malonus, tikro kaimiško dūmo skonis“, – teigia V. Pietarienė.

Užsakymo nr.: PT_86565849