Šiaulių bendruomenę telkiantį judėjimą „Savi už savus“ „Gubernija“ pradėjo pernai gegužę, kai siekdama stabdyti pirmojo karantino nulemtą ekonominį nuosmukį pasiryžo finansuoti dalies Šiauliuose veikiančio smulkaus ir vidutinio verslo reklamą, ir taip pradėti bendruomenei skirtų gerų darbų estafetę.

Tam, kad paskatintų vartojimą, padėtų išsaugoti darbo vietas ir apgintų verslus nuo potencialaus bankroto, „Gubernija“ trijų skirtingų verslų produktus ir teikiamas paslaugas savomis lėšomis ėmėsi reklamuoti televizijoje, spaudoje, internete, lauko stenduose.

Suteikta parama davė vaisių – „Gubernijos“ paremtų verslų šeimininkai vieningai tikina, kad judėjimas „Savi už savus“ smarkiai prisidėjo siekiant geresnių verslo rezultatų sunkmečiu. O taip pat įkvėpė patiems atsigręžti į gimtojo miesto bendruomenę, ir už gera atsidėkoti geru – padovanoti po gerą darbą tiems, kas jo visai nesitikėjo.

Savo ruožtu „Gubernija“ tikisi, kad panašūs pavyzdžiai įkvėps ir kitus Šiaulių krašto verslo, gyventojų bendruomenės narius rasti būdų padėti vieni kitiems, kartu įveikti kilusius iššūkius ir tapti dar stipresniems.

Vaišina regbininkus

Vienas iš „Gubernijos“ paremtų verslų – Šiauliuose veikianti kavinė „S Baras“, kurios šeimininkas Vidmantas Šimkus neabejoja, kad judėjimo „Savi už savus“ metu įgyvendinta kavinės reklama sunkiu verslui laikotarpiu padėjo pritraukti nemažai klientų.

„Tai buvo maloni staigmena – kad kažkas stengiasi, padeda nesitikėdami, jog gaus kažką atgal. Su „Gubernijos“ pagalba sulaukėme rimtesnio dėmesio ne tik Šiaulių krašte, bet ir visoje šalyje, – pasakoja Vidmantas. – Kalbinau mūsų restorano lankytojus, daugelis sakė, kad pastebėjo reklamą ir būtent ji paskatino užsisakyti pas mus.“

Įkvėptas tokio netikėto „Gubernijos“ darbo, Vidmantas nutarė ir pats nesėdėti rankų sudėjęs – pasivaišinti „S Baro“ patiekalais pakvietė šalyje lyderiaujančių Šiaulių regbio komandų „Vairas“ ir „Šiauliai Baltrex“ žaidėjus.

„Regbis – tarytum Šiaulių simbolis, o šios dvi komandos nuolat puikuojasi tarp visos šalies sportininkų lyderių, dalindamosis čempionų ir vicečempionų titulus. Užklupusi pandemija sportininkams taip pat sukėlė nemažai sunkumų ir iššūkių, todėl kvietimai apsilankyti „S Bare“, kuriuos sportininkams perdaviau per šių klubų vadovus, – savotiškas mano paskatinimas žaidėjams toliau stengtis, o tuo pačiu – padėka už dovanojamas pergales ir teigiamas emocijas“, – sako Vidmantas.

Apsilankyti „S Bare“ Vidmantas sportininkus kviečia kai tik sušvelnės antrojo karantino metu taikomi ribojimai, ir kavinės vėl galės priimti svečius. O jei pasivaišinti norisi greičiau, regbininkai, kaip ir visi kiti šiauliečiai, „S Baro“ patiekalų kviečiami užsisakyti į namus.

Užsimojo stiprinti verslininkų imunitetą

Gero darbo Šiaulių bendruomenei ėmėsi ir bitininkas Arvydas Mockevičius. Anot smulkiojo verslininko, „Savi už savus“ judėjimo metu jo bitininkystės ūkiui „Gubernijos“ padovanota reklama padėjo pritraukti naujų klientų, todėl sunkmetis praėjo lengviau nei tikėtasi.

„Suteikta pagalba gyventojams reklamuojant ir pristatant mūsų verslą ir produkciją turėjo poveikį. Žmonės atkreipė dėmesį, suprato, kad ypač šiuo metu medus gali būti labai vertinga prekė pirkinių krepšelyje. Pasijautė, kad žmonės aktyviau pradėjo pirkti mūsų produkciją“, - tvirtina Arvydas.

Dovanodamas savo gerą darbą bendruomenei Arvydas taip pat nutarė atsigręžti į Šiauliuose veikiančius smulkiuosius verslininkus. Bitininko dovanų – paties bičių surinkto ekologiško medaus – sulaukė dvylika mažų ir vidutinių įmonių bei verslininkų, dalyvavusių Šiaulių miesto savivaldybės verslo skatinimo programoje.

„Yra ir žinoma, ir mokslininkų įrodyta, kad iš bičių gaunamos gėrybės ypač padeda stiprinti organizmą, didinti atsparumą ligoms. Tai labai svarbu šiuo metu. Taigi nutariau padovanoti Šiaulių verslininkams medaus, kad įmonių darbuotojai galėtų gerti arbatą, ragauti sveiko produkto, kuris padeda sustiprinti imunitetą ir ištverti pandemiją“, – teigia bitininkas, siekęs apdovanoti kūrybingus, ugdančius, bendruomeniškus verslininkus.

Užsakymo nr.: PT_86163157